Blog bydlení

5 důvodů, proč v domácnosti vsadit na dřevo

A tentokrát nemáme na mysli jeho využití jakožto otopu, což má také své nepřehlédnutelné kladné výhody. Dnes se však zaměříme na dřevo jako materiál, ze kterého si můžete vyšperkovat a zabydlet své obydlí od podlahy, přes nábytek až po obklad stěn.

 

Dřevu právem patří první příčka v oblíbenosti

 

A není se co divit. Ať už zařizujete koupelnu, obývací pokoj, kuchyň či ložnici, hledáte zařízení do panelového bytu, novostavby, starobylé vily či chalupy, dřevo rozhodně se všemi svými výhodami vede na celé čáře. Ostatně, pojďme si pět z jeho největších předností připomenout.

 

Dřevo je hřejivé

 

A umí v interiéru vykouzlit pocit tepla a útulnosti. Především je však přirozeným a skvělým tepelným izolantem, díky kterému mnohem méně protopíte. Ostatně dřevěné podlahy jsou důkazem toho, že vám od nohou nebude zima a směle si na ní můžete nechat hrát i malé děti, bez obav z prochladnutí.

 

Dřevo je příjemné na pohled i na dotek

 

Krása dřeva je nepopíratelná. Ať si domů pořídíte poctivou dřevěnou podlahu, obložíte s ním stěny nebo vsadíte na stylový nábytek z poctivého dřeva, budou se radovat všechny vaše smysly. Dřevo je příjemné jak pro vaše oči a mysl, tak i na dotek. Na dřevěných výrobcích máte stále co objevovat – staletou kresbu letokruhů, strukturu i vždy originální barvu.

 

Dřevo je přírodní materiál

 

V dnešní přetechnizované době, kdy se mnoho z nás vrací k tradicím, je dřevo skvělým návratem ke krásám a výhodám přírodních materiálů. Jeho pořízení není leckdy v porovnání s moderními materiály ani drahé a navíc je životnost výrobků ze dřeva skutečně nadčasová. Přírodní prvky v interiéru nestárnou a navíc dokáží bravurně vylepšit naši náladu, psychiku i rodinnou pohodu. Dřevo je navíc i ekologickým materiálem.

 

Dřevo je nadčasové i trvanlivé

 

Jeho krása je omamná i po stovkách let a s přehledem vám takovou dobu dokáže i sloužit v plné síle a kondici. Dřevo je ekologická a disponuje dlouhou životností. Hravě odolává i klimatickým změnám, je však důležité ošetřit jej proti plísním a škůdcům.

 

Dřevo kouzlí s tradicí

 

A bravurně! Ano, dřevo je, ať už jako stavební materiál či materiál pro výrobu nábytku i doplňků do domácnosti a to včetně potřeb, odvěkým parťákem lidského rodu. Vydejte se tedy na cestu tradice a zkušeností našich předků, kteří dobře věděli, že dřevo je úžasný materiál, který vždy oceníte.

Názory

Přidat názor