Blog bydlení

Akvárium – podmořský svět u vás doma

Důvodů, proč si domů lidé pořizují akvária je hned několik. Můžete být vášnivý milovník moře a doma si chcete vyčarovat alespoň malý mokrý svět, který vám bude denně připomínat atmosféru letní dovolené. Nebo vaše dítka stále žadoní po nějakém to mazlíčkovi a rybky v akváriu jsou kompromisem, který nevyžaduje náročné venčení ani péči a přesto se děti o ně mohou starat, pozorovat je a chlubit se s nimi. Možná si jen hledáte zajímavého koníčka, nebo jste chovem exotických rybek posedlí už od dětství. Ale nepřemýšleli jste někdy nad tím, že akvárium může být i krásným interiérovým doplňkem, s jehož pomocí můžete vykouzlit úchvatná zákoutí?

 

Akvárium přinese interiéru klid

 

A především jeho obyvatelům. Je dávnou pravdou, že akvária jsou doporučována jako relaxační prvek do kanceláří, ale také do škol a do domácností. I pár minut pozorování podvodního světa vás dokonale hodí do pohody, uleví se vašim unaveným očím, mozek si odpočine a bude se moci mnohem lépe koncentrovat a soustředit. Odměňte vaši mysl klidem a pohodou i u vás doma a pořiďte si akvárium na míru svým finančním možnostem i interiérovým představám. Vybírat je opravdu z čeho.

 

Akvárium jako funkční prvek interiéru

 

Akvárium je vždy především ozdobou, můžete je volně postavit na stůl, zakomponovat do obývací stěny, pomocí akvárií vykouzlit akvarijní stěnu, která bude plnit funkci elegantního předělu dvou místností či relaxačního koutku. Snadno je upevníte na zeď, a vytvoříte si tak stylový živý obraz, ale můžete se ve svých fantaziích pustit ještě dále. Rozhodně vás uchvátí akvárium jako konferenční stůl či dokonce pracovní, kdy nohy stolu tvoří obří akvárium, na kterém je položena skleněná pracovní deska – rybky, které tak mají dostatek prostoru tak vidíte opravdu ze všech úhlů. V koupelně si můžete vybudovat místo sprchové zástěny u vany jednu stěnu jako mořský svět – z vany se vám pak nebude jen tak chtít ven. Můžete si dokonce zpříjemnit i vaření, stačí když akvárium umístíte místo klasických obkladů za kuchyňskou linku. Poslouží vám i jako netradiční osvětlení v případě jednoduché večeře. A samotné stolování se stane nevšedním zážitkem.

 

Speciální akvárium pro vaše děti

 

Pokud hledáte něco opravdu skromného, nenáročného a hlavně pro děti – třeba i ty léta ukryté ve vás samých :) - pak vás jistě potěší nenáročná rybka beta bojovnice a přímo pro ni na míru designery vytvořená „betária“. Tato rybka se spokojí s málem – přímo zbožňuje malé prostory, proto jí svědčí toto akvárium o objemu již od 2 litrů. Jsou to akvária vyrobená ve spolupráci s designéry, v několika kolekcích si tak každý najde přesně takové, které mu bude ladit do interiéru či jej nadchne pro svou jedinečnost. Akvária jsou vyráběna ze speciálního plastu, jsou vybavena krytem, štěrkem i setem na úpravu vody a hlavně na zadní stěně speciální tapetou s různými ornamenty, která betáriu dodá tu správnou eleganci. A vybrat si můžete i kulaté, s osvětlením či speciální sady pro malé objevitele.

Názory

Přidat názor