Blog bydlení

Anglické postele aneb vyspěte se v královském stylu

Přemýšlíte jak asi taková anglická postel vypadá? Noblesní nebesa nad hlavou, brokátové závěsy, těžké přehozy a povlečení ze saténu protkané zlatem?  Pojďte spolu s námi prozkoumat její přednosti.

 

Hlavní znaky anglické postele – výška a pohodlí

 

Ano, správně. Pokud vám vnitřní hlas našeptával, že anglickou postel poznáte podle její výšky, máte naprostou pravdu. Výška postele spolu s elegantním designem, čalouněním, kvalitou matrace a množstvím variací úložných prostor a také čel, propůjčuje anglické posteli královský styl, díky kterému se především stylově a dobře vyspíte. Výška postele se pohybuje v rozmezí 60 – 70 cm a jako taková tak ulehčuje nejen ranní vstávání, ale také večerní uléhání. Podvědomě je pro náš pud sebezáchovy spánek na vyšší posteli bezpečnější a spánek se tak stává mnohem hlubším a klidnějším, ráno jsme tak skutečně odpočatí a plní nové energie. Vyšší postel s sebou přináší také zdravotní přínos – čím výše spíme tím méně vdechujeme prach, který se drží u podlahy a astmatici či alergici pocítí výraznou úlevu.

 

Úložný prostor skutečně dostojí svému názvu

 

Anglické postele jsou snad až na naprosté výjimky celočalouněné a tak dokonale maskují svůj propracovaný a leckdy i rafinovaný úložný prostor. Výška postele umožňuje nejen klasické vyklápěcí mechanismy, které ukryjí úložný prostor, ale také kombinaci výklopu a zásuvek. Zásuvky jsou obecně u anglických postelí velice oblíbené a vyhledávané. Nemusíte se vůbec spokojit s jednou velkou zásuvkou pod lůžkem, ale vybírat můžete i varianty různého počtu i velikostí zásuvek různě uspořádaných. V takto prakticky pojatém úložném prostoru tak můžete ukládat nejen lůžkoviny a sezónní oblečení, ale také oblíbené knihy či časopisy.

 

Kontinentální postel bez kompromisů

 

I takto se anglické posteli, která se postará o váš kvalitní spánek i luxusní vzhled ložnice, říká. Matrace je vždy vhodné zakoupit najednou s lůžkem – tvoří jeho druhé já a dohromady fungují jako skvěle sehraný orchestr. Čalounění anglických postelí se vyrábí v pestré škále použitých materiálů, barev i použitých technik a skvostný výsledek pak dokonale podtrhují nápaditě řešená čela postelí v různých tvarech, sklonech i s precizním ručním prošíváním. Pokud si do své ložnice toužíte pořídit vskutku klenot, rozhodně vaše volba padne i na dálkově ovládané polohování postele, které vylepší nejen váš spánek, ale zpříjemní i snídani v anglickém stylu přímo ve vaší posteli.

Názory

Přidat názor