Blog bydlení

Barevné bydlení – odvážná fialová

Toužíte po netradiční barevnosti svého bydlení, takové, která se jen tak nevidí a vyžaduje pořádný kus odvahy i citu? A co třeba mystická barva plná emocí, duchovna a jedinečnosti, barva, která je jako stvořená pro citlivou lidskou duši? Rozjeďte to s kreativní i vášnivou fialovou!

 

Fialová barva uklidní, něžně pohladí i inspiruje

 

Luxusní i uklidňující barva plná odstínů, to je dráždivá fialová, která má tolik podob, kolik si jich budete jen přát a každý vám nabídne něco jedinečného. Ne každému padne do oka, pokud však patříte mezi její fanoušky, můžete si s jejím širokým barevným spektrem vyladit ložnici, koupelnu, obývací pokoj nebo klidně i celý byt. Jen na to musíte chytře a s citem – jak se říká, všeho s mírou. Fialová barva dokáže naplnit místnost sytými i jemnými tóny, stejně tak dokáže svými studenými či teplými tóny interiér prohřát či ochladit. Jemné tóny fialové vzbuzují romantickou náladu a probouzí ženskost, příjemně se pod jejich křídly odpočívá i relaxuje.

 

Od dítěte po dospěláka

 

Fialová barva je jedinečná svými dvěma protipóly. Snoubí se v ní chladná a klidná modrá s teplou a dráždivou červenou a přitom tvoří elegantní rovnováhu. Snad proto je také vhodnou volbou do každé místnosti, ať už je jí dětský pokoj či ložnice rodičů. Fialové tóny a odstíny krásně podtrhnou holčičí království a v ložnici navodí romantiku i klidnou atmosféru pro dokonalé usínání a kvalitní spánek. Z obývacího pokoje dokáže vykouzlit příjemné prostředí pro celou rodinu, klidně pod taktovkou provensálského stylu bydlení, v kterém se právě fialová barva dokonale snoubí s přírodními materiály a atmosférou venkova.

 

Pohrajte si s odstíny i zdánlivými protiklady

 

Jemné odstíny fialové barvy nápadně připomínající právě svěží barvu levandule jsou pro interiér jako stvořené – decentní, přitom svěží a výrazné. Pokud toužíte naopak po provokaci a řekněme i lehké výstřednosti, tmavě fialová barva rozhodně dráždivý efekt vyvolá, pro celý interiér však není, oproti jemným tónům, příliš vhodná. Klidně ji však můžete rafinovaně aplikovat na jednu stěnu místnosti. Světlé levandulové odstíny se skvěle snoubí s krémovou či bílou barvou a dobře vynikají v ložnici, kombinované naopak s barvou růžovou či červenou zase zazáří v dětském pokoji. Překvapivě živě a přitom svěže působí světle fialová barva v kombinaci s limetkovou a jemně oranžovou barvou.

 

Už vidíte fialově? Pak neváhejte a ponořte své představy o fialovém bydlení i do druhé části článku s názvem: „Barevné bydlení – odvážná fialová. Díl druhý“

Názory

Přidat názor