Blog bydlení

Barevné bydlení – oslnivá žlutá. Část druhá.

Žlutá barva uklidní i dobije energii. Působí vesele a rozežene i ty největší chmury. Když vyjde sluníčko, taky je nám hned veseleji. Proč si tedy domů nepozvat žlutou barvu, a zajistit si tak optimistickou náladu každičký den. Bez ohledu na počasí, starosti či splín.

 

Nebojte se kombinovat

 

A žlutá barva si o mazlení s ostatními příbuznými z barevné palety přímo říká. Není snad barva, s kterou by to žluté neslušelo a neladilo. Elegantně a moderně můžete svůj interiér vyladit v kombinaci žluté barvy s černou, netradičně a originálně s fialovou a pro příjemné usínání ve vaší ložnici bude klidnému spánku lahodit žlutá se světle zelenou či modrou. Pokud hledáte tu správnou kombinaci do dětského pokoje – směle můžete růžovou i modrou barvu zakomponovat své holčičce či chlapečkovi v kombinaci se světle žlutou. Jak už jsme zmínili v minulém článku, žluté barvě to neobvykle sluší s hliníkem či nerezavějící ocelí, získáte tak designově velice zajímavý prvek, zejména pokud ji zkombinujete i s techničtějším stylem nábytku a prvky ze dřeva.

 

Žlutá barva jako nenápadná zlatá tečka

 

Díky svému dobrému přátelství se sluncem, z kterého čerpá inspiraci i glanc, dokáže žlutá barva projasnit i ten nejtmavší kout a přivést k němu světlo i jiskru a jas. Pomocí žluté můžete jedinou místnost rozdělit na jednotlivé zóny, postačí ji chytře v tmavších odstínech aplikovat na zeď a jasně tak vymezit prostor určený jako obývací pokoj či relaxační nebo hudební koutek. Malé byty vyrostou pod taktovkou žlutých tónů a vám ani návštěvám ani nepřijde, že mají jen pár metrů čtverečních. Pokud navíc pořídíte nábytek v lesku, žlutou barvu a její pozitivní vlastnosti ještě vylepšíte, posílíte a podpoříte.

 

Stačí jí málo

 

Možná nechcete žlutou barvou plýtvat, nebo si nejste až tak jisti, zda je to barva, na kterou chcete koukat dalších několik let. Vůbec nevadí, žlutá barva totiž umí kouzlit i z mála. Stačí si pořídit samolepky na zeď v žlutých tónech, které lze použít opakovaně – snadno je tak přemístíte či odstraníte, pokud vás omrzí. Stylově vypadají žluté ornamenty na bílém pozadí, ale také lampy v žluté barvě, stejně jako kusový koberec s vysokým vlasem, křeslo jako solitér a dokonce i jediný přehoz či dekorační polštářky v sytější žluté barvě.

Názory

Přidat názor