Blog bydlení

Barevné bydlení – oslnivá žlutá. Část první.

Žlutá barva je symbolem slunce, tepla i světla. S její pomocí vnesete do svého domova jas, světlo i život. I když může působit křiklavě, naštěstí existuje mnoho variací odstínů, stačí si jen namíchat ten správný, lahodící našemu oku i duši. Nechte se tedy pohltit a zahalit vlnou tepla a pohody, kterou žlutá barva s radostí sobě vlastní rozdává už po staletí.

 

Žlutá si perfektně rozumí se dřevem

 

Opět jsme u podstaty lidského bytí. Žlutá barva jako symbol slunečních paprsků, v kombinaci s výsostně přírodním materiálem jakým umí být pouze dřevo, nadchne svou jednoduchostí i přirozeností zároveň. Ať už zvolíte dřevo lakem či nátěrem nepolíbené, nebo v tmavějších hnědých tónech, se žlutou barvou si budou rozumět a váš domov se promění v oázu relaxace a pohody. Čas jakoby se zastavil a nikam nemusíte spěchat.

 

Žlutá barva je univerzální

 

Do ložnice, kuchyně i obýváku. A taky koupelny, chodby i dětského pokoje. Velkou výhodou této slunečné barvy je její výsostná všestrannost – hodí se zkrátka všude. Nikdy neurazí a vždy potěší.

V kuchyni se báječně snoubí s hliníkovými či nerezovými prvky, kováním i profily, a zvláště v malých českých kuchyních prozáří i jinak temný kout. V obývacím pokoji působí vzdušně, nenásilně a přináší uvolnění. V ložnici, zejména těch, které disponují francouzským oknem, vykouzlí s pomocí prvních ranních slunečních paprsků dokonalou iluzi zlatavého oparu, jako byste se právě probudili na zámku. A věřte, že probouzení se žlutou barvou je daleko příjemnější a plné energie. Dětský pokoj vždy toužíme vyladit do veselých tónů, které nemusí být nijak křiklavé. O výraznost se postará nespočet dětských hraček zářící barevností. Proto oceníte právě žluté tóny – působí vesele i hravě, zároveň však stále působí jemně, vzdušně a nenásilně. Koupelna – obzvláště ta paneláková – se často potýká s nedostatkem prostoru, proto světlé barvy a jejich odstíny jsou žádané. V případě žluté si můžete vyhrát s bordurami i tónováním a z obyčejné koupelny vykouzlit třeba písčitou pláž.

 

Žlutá barva umí i nemožné

 

Mimo to, že dokáže rozveselit jenom proto, že je, umí také skvěle opticky zvětšit interiér. Světlo, které na tóny žluté - ať už na vašich stěnách, záclonách či nábytku – dopadá, se dokonale umí rozprostřít po celé místnosti, a v kombinaci s bílou i mini garsonku téměř přemění v prostorné bydlení.

 

I příroda se těší na jarní probouzení, plné žlutých květů plných pylu a probouzejícího života všude kolem. A přesně tak se budete pod tóny žluté barvy cítit i vy. Chcete-li se nechat inspirovat touto decentní barvou i vy, rozhodně si nenechte ujít pokračování tohoto článku „Barevné bydlení – oslnivá žlutá. Část druhá.“

Názory

Přidat názor