Blog bydlení

Barevné bydlení – umírněná šedá. Díl druhý

V minulém článku jsme si nastínili, že šedá barva je univerzální i nadčasová a ladící do všech místností vašeho obydlí. Pokud chcete vnést do svého interiéru pohodu i originalitu, pak si nenechte ujít i tento článek o šedé myšce mezi barvami - s trumfem v rukávu – která jako mávnutím kouzelného proutku promění váš byt v poklidnou oázu řádu a elegance.

 

Šedá barva symbolizuje světlo a svobodu

 

A s její aplikací zkrátka nemůžete šlápnout vedle. Určitě si nezvolíte její nejtmavší odstín na veškeré vybavení bytu včetně zdí – to jediné by bylo chybou i vlastním vězením. Všechny ostatní varianty jsou dovoleny, ba přímo vítány. Nespoutaná šedá dodá šťávu vašemu bydlení a umožní nespočet variací jak vyladit své bydlení třeba podle ročního období. Stačí si jen pohrát s dekoracemi a doplňky a každá místnost vašeho obydlí může mít svůj vlastní příběh.

 

Šedá barva rozhodně není smutná

 

Vždy totiž záleží na vás, jakou atmosféru s její pomocí vykouzlíte. Pokud ji sladíte s černými a bílými doplňky, čistá a elegantní linie vašeho bydlení bude zářit šarmem. V obývacím pokoji se pak v této kombinaci skvěle vyjímá sytě červená sedací souprava jako středobod veškerého dění. Ve všech místnostech pak s šedou barvou živě ladí zelené květiny v barevně sladěných květináčích. Dětské pokoje pak stačí doladit růžovými doplňky pro holčičku, nebo námořnickou modrou či zelenou pro kluky. Vždy tak získáte nadčasový a dech beroucí design interiéru. Kuchyňská linka v šedých a kovově chladných tónech propojená s meruňkovou, nebo opět krvavě rudou, z vašeho bydlení udělají ukázkový katalogový příklad. Šedé barvy se nemusíte bát ani v koupelně. Jemné a světlé tóny šedé barvy nebudou působit sterilně jako bílá, zároveň skryjí nějakou tu šmouhu a vaši koupelnu opticky zvětší. Pokud navíc použijete velkoformátové kachličky se skoro neviditelnými spárami, pak máte vyhráno.

 

Barevné doplňky vdechnou šedé barvě život, jiskru a srdce

 

A tak díky šedé barvě máte v podstatě volné pole působnosti. Pokud svou výmalbu vyladíte do šeda, můžete si klidně dopřát i ostatní prvky interiéru v různých tónech šedé, a zkombinovat tak můžete několik odstínů šedé v jediné místnosti. Získáte tak moderní a nadčasový vzhled. Ten je ale nutné něčím oživit a dodat tak šedému interiéru jeho pravé poslání. Skvěle se k tomu hodí nejrůznější doplňky od polštářů, plédů, květin, ale také velké obrazy sytých barev, kusové koberce výrazných i odvážně křiklavých tónů, a v kuchyni třeba i barevné domácí spotřebiče – samozřejmě sladěné v jedné barvě. Barevné spotřebiče jsou teď navíc IN, můžete si je tak nakoupit třeba ve fialových tónech od mixéru po varnou konvici. Mimochodem, šedá barva ve spojení s fialovou je vcelku originálním řešením, které se jen tak nevidí. Pokud jste milovníky této barvy, která se sama o sobě hůře kombinuje s ostatními pastelovými barvami, šedá je pro ni ideální partnerství :). Největší výhodou je, že pokud si nakoupíte doplňky třeba v zelené barvě, když vás po čase omrzí, nebo zatoužíte po změně, stačí za pár korun vyměnit jen doplňky a rázem máte nové bydlení pouhým lusknutím prstu. A ve skříni tak můžete mít barevných variací třeba hned několik. Na každý měsíc v roce jednu.

Názory

Přidat názor