Blog bydlení

Barevné bydlení – umírněná šedá. Díl první

Umírněná šedá, ale rozhodně ne nudná! V mnoha lidech přetrvává názor, že šedá barva se do interiéru zkrátka nehodí. Odhoďte zábrany, předsudky i obavy a pomocí této nenápadné, a na první pohled fádní barvy, vytvořte ve svém domově dokonalou souhru materiálů, barev i doplňků.

 

Šedá barva? S její pomocí váš byt rozhodně nebude šedou myškou

 

V podvědomí lidí je šedá barva spjata spíše s kanceláří, továrnou a možná ještě jen a pouze s urbanistickým stylem bydlení. I když je pro něj ideálním parťákem, bát se jí nemusíte ani v jiných stylech. Šedou barvu v různých odstínech naleznete také v provensálském stylu, a všude tam, kde v interiéru převažuje světlé, barevně nemořené dřevo. Velkou výhodou šedé barvy je právě její nenápadnost, která však umožňuje velké a odvážné kroky. Nakombinovat ji tak můžete se zářivou žlutou či extravagantně dráždivou červenou a pořídit si tak domů kousky nábytku, o kterých byste jen tajně snili při listování letáky a katalogy. Vyrazte tedy do obchodu pro šedou barvu, nejistotu však nechejte doma. Musíte být přesvědčeni, že do šeda laděné bydlení je tím pravým kouzlem domova o který stojíte a po kterém toužíte. Pak už všechny pochyby budou ty tam a vy se můžete pustit do zařizování, nakupování i malování.

 

Šedá barva výmalby – dokonalý designový základ

 

Možná budete mile překvapeni, že šedá barva existuje v mnoha různých odstínech a tónech a vůbec to není jen chladně působící kovový podklad. Bez touhy po uznání stojí v pozadí a dá vyniknout všem ostatním barvám - nejen duhy. Šedá barva se pro svou zemitost dokonale snoubí s barvami země – pískovou, žlutou, zelenou a hlavně všemi odstíny hnědé – a omšelost či jednotvárnost s ní rozhodně nehrozí. Pokud tedy chcete na maximum využít sexy kouzlo jednoduchosti, které šedá barva nabízí, propojená s hnědou vaše bydlení promění v nadčasovou záležitost.

 

Šedá barva ladí se všemi ostatními barvami

 

Nejen tedy nevtíravá elegance, jednoduchost a jemná dávka tajemna, ale především dokonalé souznění se všemi barvami, to už umí kromě šedé jen bílá nebo černá. Šedá bez touhy po uznání stojí v pozadí a dá vyniknout barvám, které by v jiných kombinacích neměly šanci vyniknout, díky šedé barvě však pyšně stojí v popředí. Ideálním příkladem je červená barva. V kombinaci s šedou působí, jakoby se pro sebe narodily. V případě žluté barvy nakombinované s šedou máte najednou pocit, že i zdánlivě nevýrazná barva neobvykle září teplem a pohodou. A do třetice i samotná šedá barva propojená se svými vlastními odstíny působí vždy elegantně, možná trochu stroze, ale rozhodně seriózně.

 

A o tom, jak se snoubí šedá barva s jednotlivými místnostmi vašeho obydlí – a nejen to - se dočtete v článku Barevné bydlení – umírněná šedá. Díl druhý

Názory

Přidat názor