Blog bydlení

Barevné bydlení – vášnivá červená

Červená barva je symbolem lásky, ohně, energie i smyslnosti a její tóny nejsou jen dráždivé, ale také zahřejí a zútulní interiér, který zcela zaručeně vytrhnou z nudy a fádnosti. Pokud tedy hledáte změnu, nebo toužíte po originalitě, vsaďte na červenou barvu a pohrajte si s její sytostí a plností i u vás doma.
 

Hravé kouzlení s červenou
 

Červená barva bude slušet každé místnosti, na rozdíl od bílé vás však asi nenapadne, vymalovat s ní všechny stěny v domácnosti. Ano, u červené barvy platí, všeho s mírou. Zato se však se zařizováním interiéru můžete pomazlit a doslova vyhrát. V případě této královny barev vaše bydlení bude vypadat opravdu stylově, pokud do červených tónů vyladíte celý svůj byt a červená linka vás provede celým příbytkem. Tak pojďme na to....


Na začátku stojí čtyři stěny
 

Výmalba je důležitý prvek, který dodává bydlení důležitý šmrnc a nezbytnou atmosféru. V případě červené barvy postačí vymalovat jednu či dvě protilehlé stěny a o jedinečnost se nemusíte obávat. Volit můžete z opravdu pestré škály odstínů, v případě obývacího pokoje si můžete dopřát syté a plné tóny. V ostatních místnostech uberte z intenzity barev a zvolte spíše výmalbu části stěny – pruh či linky. V ložnici či dětském pokoji pak červenou barvu na zdech vynechejte úplně, mohla by vás její energičnost rušit při usínání a děti nabudit až příliš. Volte zde spíše rudou barvu na podlahu – tedy v podobě kusového koberce. Ten se bude skvěle vyjímat také v obývacím pokoji či chodbě.
 

Červená barva nábytku? Ano!
 

Už naše babičky ne nadarmo měly i v dobách totality v kuchyni nejen červené chňapky a utěrky, ale často také kuchyňskou linku v červených tónech. A ano, je pravdou, že červená barva podporuje chuť k jídlu. Pak se přímo nabízí, pořídit si kuchyň v sytě červené. V kombinaci s šedou či černou barvou získáte designový skvost, který vám budou návštěvy závidět. A pokud si ji vyberete ve vysokém lesku, nejen, že bude vypadat stylově, její údržba bude snadnější, než u klasických – lesk se totiž skvěle čistí. Nízká obývací stěna v rudých tónech, samozřejmě po celé délce, a nesoucí rozměry štědře obdařenou televizi -  a váš obývací pokoj už nepotřebuje žádné další doplňky.
 

Polštáře, přehozy, obrazy aneb když ještě nemáte červené dost


Doplňky nejsou jen příjemným zpestřením a hlavně zútulněním interiéru, ale jsou skvělou volbou pro méně odvážné. Pokud se bojíte velkých zásahů do svého obydlí, ale červená je vaší vysněnou barvou, nesmutněte. Postačí, když si chytře zvolenými doplňky oživíte a obarvíte svůj interiér do červena. Navíc je kdykoli můžete schovat nebo obměňovat, třeba podle vaší nálady.

 

  • kusový koberec různých tvarů i velikostí můžete i různě měnit mezi místnostmi
     
  • obraz větších rozměrů se bude skvěle vyjímat v obývacím pokoji či vstupní a prostorné hale
     
  • polštáře, přehozy, povlečení
     
  • obaly na květiny sladěné v rudé barvě i stylu umí víc než se zdá a dodají tu správnou jiskru
     
  • závěsy – přes den nenápadný doplněk, po setmění se promění ve výrazný prvek
     
  • hrnečky, talíře, jídelní soupravy – praktické, užitečné doplňky, které jsou tou správnou třešničkou na dortu

 

Nebojte se bydlet barevně, barvy do vašeho života vnesou energii, jas i eleganci.

Názory

Přidat názor