Blog bydlení

Barvy v bytě? Začněte od podlahy!

Při zařizování bytu či domu toužíme po jediném – vytvořit útulný domov, ve kterém se budeme cítit skvěle a kam se budeme vždy rádi vracet. Výběr zařízení, doplňků, volba stylu i barevného pojetí, to jsou nejdůležitější kroky, kterými se vytváření našich domovů ubírá ze všeho nejdřív. Opomíjenou, přesto nezbytnou a důležitou dominantou každé místnosti je také podlaha. Je s námi na každém našem kroku a ovlivňuje také celkový vzhled místnosti a to významně. Kromě toho, aby naše kroky po ní byly vždy příjemné a hřejivé je důležité sladit ji s celou místností a dřevěné podlahy se tohoto úkolu zhostí s noblesou a stylem.

 

Dřevěná podlaha – tradice, která se nebrání pokroku

 

Předností dřeva, jako dokonalého materiálu do našich domovů, je nespočet. V případě podlah je to nejen univerzální využití, ale také nespočet možností dekorů, které uspokojí milovníka rustikálního, venkovského, retro i minimalistického stylu. Dekory nápaditě připomínající starobylé podlahy i elegantní a nenápadné jemné linie dokonale opracovaného dřeva – to je zpracování podlah, které uspokojí každého. Barevné pojetí a možnosti jsou pak třešničkou na dortu, díky které dokonale prokoukne vaše bydlení.

 

Bílá barva plná jemnosti a elegance

 

Podlaha v bílém provedení je pro mnoho hospodyněk spíše noční můrou než snem, po kterém touží. Ovšem, obavy nejsou vůbec na místě a strach z údržby i viditelnosti každého drobečku jsou zbytečné. Bílá barva podlahy působí klidně a čistě a dokáže v letních měsících zapůsobit jako ochlazovací prvek, v zimních měsících dá naopak vyniknout teplým tónům ostatních dekorací a zařízení v bytě, čímž ve výsledku působí naopak hřejivě. Bílá barva navíc vůbec nemusí být jen čistě bílá, oblíbené jsou různé odstíny světlé barvy, navíc kombinované s dekorem, který linii bílé barvy decentně doplní a oživí. Bílá barva podlahy se v menších bytech postará o vzdušnost, noblesu i prosvětlení a optické zvětšení interiéru, což je její cenná deviza.

 

Hnědá a černá barva podlahy razí heslo útulnosti a elegance

 

Že si neumíte představit černou barvu podlahy ve svém obývacím pokoji? Zřejmě máte obavy z přílišné ponurosti, ovšem elegance a podpoření kresby dřeva, to jsou přednosti, kterými černá podlaha vyniká. Pokud ji dobře zkombinujete se zářivou bílou výmalbou stěn místnosti a zvolíte světlé přírodní doplňky, o famózní výsledek máte postaráno. Pokud váháte, zvolit můžete i šedou variantu podlahy, která jako teplejší odstín černé barvy také zabojuje za skvělý výsledek. Hnědá barva podlahy kombinovaná s výraznými barvami aplikovanými v interiéru, v podobě žluté či červené barvy, se zaslouží o skvělý hřejivý efekt a oživení místnosti, která bude rázem plná tepla, energie a života.

 

Dřevěná podlaha kromě barevných možností nabízí také svůj největší poklad v podobě své pravé podstaty a krásy. Říkáte si, jaké eso z rukávu může ještě dřevěná podlaha vytáhnout? Pak si zvolte podlahu s mnoha suky, která se skvěle hodí k provensálskému, venkovskému i zámeckému stylu a dokáže vašemu domovu vdechnout útulnost i nezaměnitelnou atmosféru. Povrchová úprava, formát palubových desek i způsob moření a barevné provedení je pak jen na vašem výběru.

 

Názory

Přidat názor