Blog bydlení

Biokrb – kouzelná síla minulosti v moderním stylu

Oheň k nám patří od nepaměti a jeho sílu, krásu i vzdor máme stále pod kůží. Není se co divit, že ač v přetechnizované době, stále více vyhledáváme to, co nás s přírodou spojuje. Toužíme i po kousku ohnivé vášně ve vlastním obývacím pokoji.

 

Biokrb je skromný a nenáročný

 

A jeho žluté plamínky na první pohled k nerozeznání od skutečného ohně. Poznat rozdíl ani nemůžete, biokrb totiž vykouzlí skutečný plamen, jen pro jeho stvoření a romantickou náladu nepotřebujete žádné skutečné dřevo, pro samotný provoz plyn ani elektřinu. Biokrby fungují na principu spalování biolihu nebo bioethanolu, jehož používání je krapet bezpečnější. Při používání biolihu hoří přímo kapalina, které se nalije do záchytné nádobky a zapálí pomocí zapalovače či speciálních sirek. U tohoto biokrbu je o něco vyšší riziko požáru v případě, že se krb převrhne a kapalina vylije. Oproti tomu biokrb na bioethanol funguje na bezpečnějším principu, kdy hoří bio-ethanolové páry, které se vylučují z pórovité hmoty, do které se bioethanol nalije a vsákne. Pokud potřebujete oheň rychle uhasit, stačí zamezit přístupu kyslíku pomocí přiložených pomůcek.

 

Biokrb do bytu i na chalupu

 

Předností biokrbu je možnost jeho instalace v podstatě kamkoli. Toužíte-li po skutečném krbu, ale bydlíte v bytě, kde nemáte to nejnutnější a to komín, díky biokrbu si svůj sen můžete splnit. Biokrb se bude skvěle vyjímat v bytě i na chalupě, nemusíte se však trápit s údržbou, přikládáním ani vynášením popela a bát se nemusíte ani nepříjemného prachu či zápachu. Jednoduše zapálíte a jen si užíváte nádherné kulisy, která vyladí každý interiér do příjemné pohody. A o vaší dobré náladě ani nemluvě. Volně stojící biokrb můžete navíc přenášet libovolně podle potřeby, nálady či vkusu, což by s klasickými kamny či krbem bylo zcela nemožné. Přes den se tak můžete celá rodina kochat ohnivou šou, večer si pak biokrb přenést do ložnice a pokračovat v romantickém programu jen ve dvou.

 

Biokrb dodá vašemu bydlení jiskru

 

A rozhodně rozproudí i vaši fantazii. Díky biokrbu si klidně můžete vykouzlit zákoutí, jako u pohádkového krbu vysoko v horách. Stačí detaily jako kožešina, spousta polen dřeva rozmístěná kolem biokrbu a další nepostradatelné kulisy jako polštáře a deky, a na vás už pak je užívat si ohnivých plamínků a skutečného tepla. Biokrby můžete vybírat z různých velikostí, tvarů a samozřejmě designového zpracování. Snadno je můžete zabudovat do stěny, ale spokojit se nemusíte jen s obývacím pokojem, tu správnou atmosféru dodají i kuchyni a dokonce i koupelně. Stolní biokrby vám dopřejí teplo i romantiku doslova tváří v tvář a snadno je přenesete kamkoli si budete přát, stejně jako biokrby volně stojící. Hledáte-li pro své bydlení originální obraz, který nebude fádní natož nudný, závěsný biokrb se tohoto úkolu zhostí s elegancí. A věřte, že od takového obrazu oči jen tak neodtrhnete.

 

Pro bezpečný provoz biokrbů nezapomeňte v pravidelných intervalech větrat a užívat si tak tuto elegantní ohnivou nádheru naplno.

Názory

Přidat názor