Blog bydlení

Bydlení po italsku – bydlení se špetkou extravagance

A především s hlavní přísadou – pořádnou dávkou stylu. Když si představíte prosluněnou Itálii a temperament jejích obyvatel, možná vás napadne, že bydlení v duchu této země musí být pořádná divočina. Ano, nudu, stereotyp či univerzální konzervativní směr v tomto bydlení rozhodně nečekejte, ovšem vysokou dávku elegance, stylu a nezbytné italské extravagance rozhodně ano. A snoubí se spolu báječně!

 

Co Ital to designer

 

Ano, italskému národu byla bezesporu do vínku vložena pořádná nůše estetična a přirozený smysl pro krásu. V Itálii najdete spoustu rodinných firem, které si samy navrhují i vyrábí originální nábytek a v italském stylu bydlení naprosto nehrozí, že byste navštívili dva zcela shodné či hodně podobné interiéry. Neobvyklé tvary a netradiční, přitom však naprosto dokonalá barevnost, jsou alchymií, kterou se Italové mohou právem pyšnit a vy si v tomto duchu můžete díky nim skvěle vybavit své rodinné zázemí.

 

Italský styl se hlásí o slovo

 

Živelnost, energičnost, přitom naprostá ladnost, elegance a smysl pro jedinečnost i krásu zároveň – to je italský styl bydlení, který vás nenechá bez reakce. Buď vás osloví a podmaní si vás nebo v opačném případě vám vyrazí dech a přinutí vás nad úmysly návrháře či majitele bytu přemýšlet. Italský bytový design rozhodně nese výrazné prvky originality a jedinečnosti, dokonale propletené v nadčasový výsledek. Odvážné tvary i barevná spojení a kombinace jsou dokonale elegantní, ladná a přitom působí naprosto harmonicky.

 

Jak na italský styl v českých vodách?

 

Prvním krokem pro úspěšný výsledek je právě u italského stylu drobná podmínka – nejlépe mu to sluší v celém interiéru, tedy od předsíně až po koupelnu. V barevných tónech nešlápnete vedle, pokud si vyberete tóny přírody a to nejen žlutou, cihlovou či hnědou a zelenou, ale také odvážnější pastelové tóny barvy nebe modrou i sytě rudou, která je ostatně také součástí přírody, ale i národní barvou temperamentních Italů. V otázce materiálů italský design klade velký důraz na práci s tradičními materiály, především dřevem, a jejich dokonalým opracováním, ale nebrání se ani dokonalému zpracování moderních a nadčasových materiálů jakým je třeba plast, který na první pohled ani nepoznáte.
 

Názory

Přidat názor