Blog bydlení

Čelo postele nabízí nejen pohodlí

Při výběru postele zkoumáme její délku, šířku i výšku a především komfort, který je nám schopna - na míru našim tužbám - nabídnout. Málokdy se však nejprve zaměříme na čelo postele, které ač často přehlíženo, nabízí nejen příjemné pohodlí, ale dokáže udávat i celkový design naší vysněné ložnice.

 

Čelo postele ano či ne?

 

Postel je důležitá pro kvalitní spánek a potřebný odpočinek, je však také nejdůležitějším prvkem ložnice, který je nejvíce na očích a který jen tak nepřehlédneme. Pokud si zvolíte postel bez čela, možná ušetříte nějakou tu korunu, možná můžete využít svou kreativitu a fantazii a čelo postele nahradíte jiným způsobem. Klasické čelo postele však skýtá výhody, pro které je její pořízení nejen estetickým zážitkem. Čelo postele dodá každé ložnici doslova šťávu a šmrnc, zpříjemní četbu knihy či sledování romantického filmu v partnerově objetí. O tom, že čelo postele chrání zeď proti otěru a zároveň vaše záda od chladu ze stěny, pak určitě není pochyb.

 

Čelo postele vyrobené na míru i svépomocí

 

Čelo postele může tvořit v podstatě cokoli a vůbec nemusí být přímou součástí samotné postele. Pokud toužíte po originální eleganci ve své ložnici, nebraňte se i netradičním nápadům a vykouzlete si pro svou postel čelo z nařezaného dřeva či kulatiny menšího průměru. Dřevo je ze své podstaty hřejivý prvek a pokud pro své pohodlí použijete třeba i retro dřevěné rolety místo do oken na zeď za svou postel, vaší ložnici nuda rozhodně nehrozí. Vsadíte-li raději na profesionály, vybírat můžete čela postelí kožená, textilní i dřevěná, výjimkou nejsou ani kovová, často nerezová, se středovou dřevěnou aplikací.

 

Čelo postele vybírejte dle stylu i své postavy

 

Svou novou postel si můžete vybírat zároveň s čelem a vsadit tak na první dojem i vnitřní intuici, že je to přesně to, co vaše ložnice potřebuje. Pokud máte možnost, neváhejte využít příležitost a vyzkoušejte si, zda je to přesně to pohodlí, po kterém toužíte. Čalouněné prošívání totiž ne vždy vyhovuje svou hloubkou každému. Záleží také na tom, jak často ve své posteli trávíte čas sezením, pak vaše nároky a požadavky budou jistě odlišné. Pokud hledáte ústřední motiv pro svou ložnici, rozhodně zvolte vysoké čelo postele, které bude výrazným prvkem a bát se nemusíte ani výrazných motivů. Navíc prostor za čelem postele tak můžete využít i jinak, než jen pouhým přisunutím ke zdi. Vysoké čelo snadno ukryje i komodu či toaletní stolek a pokud vsadíte na truhlářskou práci na míru, můžete si vykouzlit i vlastní originální čelo postele, které za sebou ukryje i malou šatnu plnou přirozeného denního světla.

 

Názory

Přidat názor