Blog bydlení

Chlebník – čerstvé pečivo v dobrých rukou

Milujete pečivo a trápíte se s jeho ukládáním do nepřehledných mikroténových sáčků, které jeho čerstvost stejně moc nezachrání? Pokud si rádi pochutnáváte na oblíbené bagetě, housce či celozrnném pečivu, máte rádi pořádek  a zároveň vás baví vylepšovaní vaší kuchyně s pomocí chytrých a designových pomocníků, pak zbystřete! O slovo se hlásí chlebníky na pečivo.

 

Šikovná pomůcka inspirovaná minulostí

 

Ano, máte pravdu. Pokud se vám hlavou honí, že naše babičky chlebníky neznaly, je to tak. Ovšem vznik chlebníku byl nepochybně inspirován pradávným ukládáním pečiva do ošatky, kde si úhledně zabalené v látce odpočívalo do posledního drobečku. Chlebník jako takový se stal  designovou tečkou a nápadem, jak získat nejen ochránce pečiva, ale zároveň i na pohled pěkný designový kousek do kuchyně. S chlebníky na pečivo tak můžete nejen vylepšit styl své kuchyně a překvapit hosty účelem, který nemusí být na první pohled patrný, ale zároveň si užít oblíbenou chuť pečiva mnohem déle.

 

Je libo modernu, retro či snad Provence?

 

S chlebníkem na pečivo si nejen vaše pečivo zachová skvělou chuť mnohem déle, ale také vaše kuchyně ožije užitečným pomocníkem, který nejen oživí kuchyňskou linku, ale také slušivě zapózuje vám i případným návštěvám. Moderní vylepšení nabízí chlebníkům nejen inteligentní ventilaci i úsporné otevírání pomocí rolovacího mechanismu, ale také zbrzdění víka, které chrání vaše prsty i propracované dotykové otevírání pro skutečné fajnšmekry. V barvě a stylu chlebníků se pak skutečně meze nekladou. Ať už toužíte po strohém a nenápadném kousku nebo vsadíte na prudce elegantní chlebovku v nerezu, dřevěné či kombinované variantě nebo snad toužíte po plastové či proutěné verzi, dá se rovnou slíbit, že nic není nemožné.

 

Jak správně chlebník používat?

 

Zapomeňte na to, že v šustivých sáčcích rovnou z nákupní tašky šoupnete svůj oblíbený bochník chleba do chlebníku. Nikdy neskladujte teplé pečivo, ani to, které si doma sami upečete. Teplá pára by se uvnitř srazila na vodu a ta by se jistě stala dobrou živnou půdou pro vznik plísní a jiných neřádů. Vychladlé pečivo tedy zabalte nejlépe do utěrky či látkové sáčku, který si můžete stylově sladit s kuchyní a až poté vložte do chlebníku. Takto zabalené pečivo vám v chlebníku vydrží mnohem déle čerstvé, zároveň také neoschne a zachová si po delší dobu i své chuťové vlastnosti.

Názory

Přidat názor