Blog bydlení

Chystáte se na kolaudaci? Nezapomeňte na milou drobnost do bytu!

Nový začátek v novém bytě s sebou přináší spoustu práce, na jejímž konci je dokonalý byt jako klícka a nutkavá potřeba pozvat rodinu či partu přátel a pořádně tu dřinu zapít a oslavit krásné nové bydlení. Pokud jste hostiteli, máte s přípravou kolaudace spoustu starostí, pokud jste právě mezi pozvanými, rozhodně byste neměli zapomenout na milou tradici – přinést pozornost či drobnost do nového bytu, aby se jeho obyvatelům žilo a bydlelo na jedničku.

 

Jak dárek ke kolaudaci vybírat?

 

S citem a rozumem, samozřejmě. Jistě, lahvinku s sebou zřejmě taky ponesete, navíc by to chtělo něco, jak se říká, na památku. Vtip a rozpustilost se jistě hodí, všeho však s mírou. Pro začátek je dobré pátrat nenápadně, už před kolaudací, co majitelům chybí, či co by si přáli a penízky jaksi nezbyly. Pokud se jedná o přání nad vaše finanční možnosti, neváhejte spojit síly s rodinou či přáteli a donést obyvatelům jeden společný dárek, na který se složíte a o kterém víte, že na něj nebude jen usedat prach.

 

Hitparáda dárků aneb když nevíte kudy kam

 

Pokud si opravdu nevíte rady a chcete darovat vkusnou pozornost, která potěší a rozhodně bude k užitku, vsaďte na klasiku. Každý z nás se rád dobře vyspí a načerpá nové síly. Kvalitní spánek a dobrou ranní náladu rozhodně podpoří kvalitní lůžkoviny, a pěkné povlečení potěší každého. Díky pestré nabídce můžete vybírat jak klasické potisky, tak vtipné motivy a dokonce i 3D obrazce, díky kterým o hezké sny rozhodně nebude nouze. Stačí tak odhadnout vkus obdarovaných a máte rozhodně vyhráno. Pokud si nejste jistí, zvolte stálici, kterou každý miluje a tou je luxusní satén v lesklém provedení. Ruku v ruce s povlečením jdou i přehozy a dekorační polštáře, které najdou své praktické místo v ložnici i obývacím pokoji. Jejich výhodou je hlavně funkční stránka – kdo by se čas od času rád nezachumlal do bezpečí hřejivé přikrývky a nesložil hlavu třeba na relaxační polštář. Posledním tipem jsou pak ručníky do koupelny, kterých není nikdy dost. Dokonale můžete sladit ručníky s novou koupelnou, jistě z vyprávění víte už předem v jakých barvách je, a pořídit můžete celou sadu včetně žínek i osušek, která rozhodně najde své uplatnění. Nu a chcete-li být praktičtí i vtipní zároveň, darujte ručníky s výšivkou „Pro hosty“ :)

 

Vtipná pozornost nikdy neurazí

 

Samozřejmě, že svůj humor musíte přizpůsobit naturelu pána a paní domu, ale v zásadě vtipné dárky vždy rozesmějí a navíc i prakticky poslouží. Jasným příkladem je třeba vtipný toaletní papír na WC s potiskem bankovek, doplněný o elegantní držák. Vtipně zdobená pokladnička s nějakou tou korunou jako dobrým základem a s popiskem na co by tak mohli majitelé šetřit, je neméně praktický i originální dárek. Do třetice svůj smysl pro humor můžete okořenit dárkem rovnou k prahu nového bytu, a to originální rohožkou, třeba se symbolem Supermana či na zakázku vyrobenou rohožkou s příjmením obyvatel nového bytu.

Názory

Přidat názor