Blog bydlení

Co s nepotřebnými CD a DVD nosiči?

Jejich sláva je ta tam a tak o to, splnit si sen a do své sbírky získat další „cédéčko“ či „dívídíčko“ už dávno nemusíme psát Ježíškovi. Nejen, že jejich nákup už je mnohem finančně reálnější, ale především je vytlačují  daleko modernější technologie. A nejste-li tedy fanda těchto kulatých a lesklých zázraků, máte možná radost, že vám v poličce uvolní místo. Ale rovnou do koše je ještě vyhazovat nemusíte!

 

Recyklujte prakticky a po svém

 

Skutečná recyklace použitých CD nosičů je skutečně nákladný proces a tak proč nevyužít potenciál těchto malých zázraků i jinak, když už o jejich prvotní účel není ve vaší domácnosti zájem. Pro začátek můžete cédéčka či dívídíčka použít jako originální podšálky, stačí je olepit, obháčkovat či ušít jim slušivé kabátky. Na své zahrádce je upotřebíte zase jako výborné plašiče drobného ptactva, které vám vytrvale oďobává vaši úrodu, na ovocných stromech docílíte stejného efektu. A pokud si váš zateplený dům či panelák oblíbili ptáci a budují si v polystyrenu svá hnízda, i obyčejné lesknoucí se cédéčko zavěšené u balkonu či oken umí zázraky. Výhodou je, že se otáčí ve větru a tak svým třpytem vytváří dokonalou iluzi, že pro ptáčky není v těchto místech bezpečno.

 

Interiér se na něžný lesk doslova těší

 

Stačí špetka vaší fantazie a kreativity a jsme si jisti, že přijdete na spoustu nápadů a famózních originálních nápadů. Pro inspiraci vám poradíme, že ze starých cédéček můžete vykouzlit elegantní zrcadlo či výplň dveří. Pokud se rozhodnete využívat kousky cédéček a dívídíček, rozhodně je nikdy nelámejte – měli byste plnou domácnost drobných střípků. Na pomoc si vždy vezměte nůžky! Kolečka CD a DVD nastříhejte dle uvážení na kousky jaké upotřebíte a těmito třpytivými střípky různých velikostí můžete jedinečně ozdobit fádní skleněnou výplň dveří nebo ozdobit starý a nudný rám zrcadla, či si díky nim sami vytvořit zrcadlo zcela nové. Povzbuzením ve vaší tvůrčí činnosti vám může být skutečnost, že i bytoví designeři vymýšlí a realizují dokonce nábytek z CD a DVD a vy si tak můžete posedět v zcela netradičním a neobvykle pohodlném relaxačním křesílku.

 

Nápadům se meze nekladou ani venku

 

Cédéčka  a dívídíčka se postarají o originální psí boudu, dětský domek na hraní či kůlnu na nářadí. Říkáte si jak? Jednoduše! Stačí totiž nepotřebná cédéčka použít jako střešní krytinu. Ano, víme, uprostřed mají přeci dírku. To ovšem snadno vyřešíte. Stačí klást na střechu kolečka dívídíček tak, abyste vždy dalším dívídíčkem kolečko překryli a dokonale tak zamezili rozmarům počasí, dostat se této originální střeše na kobylku. Každý kousek je pak důležité přivrtat či přitlouci – nejlépe na OSB desku a tu pak následně na samotnou střechu.

Názory

Přidat názor