Blog bydlení

Cvičíte doma? Vykouzlete si soukromý fitness koutek!

Trávit se dá doma volný čas různě. Pokud patříte mezi ty, kteří podlehli kouzlu a povzbuzující energii cvičení, ať už je to kalanetika, pilates či jóga, určitě si zasloužíte místo, které vaše cvičení a snahu o harmonii těla i duše povznese k ještě větší dokonalosti. Co říkáte na fitness koutek, který vám pomůžeme díky pár jednoduchým nápadům nápaditě a efektivně zařídit?

 

Využijte sílu přírody

 

Cvičení vás uklidní a nabije novou energií a pokud si ještě pomůžete prostorem, ve kterém se daří všemu přírodnímu, pak je úspěch rozhodně zaručen. Začít můžete potenciálem přirozeného osvětlení, které je rozhodně příjemnější a hlavně přirozenější než sebelepší žárovky a zářivky. Dejte tedy prostor a možnost světelným paprskům přijít až do vaší domácí soukromé tělocvičny. Patříte-li mezi ty, kteří raději cvičí večer, atmosféru si vylaďte pomocí svíček či světelných řetězů, které se postarají o potřebnou intimitu i kouzlo okamžiku. Živé pokojové rostliny se pak zaslouží nejen o estetickou stránku, ale také o čistší vzduch.

 

Klidná atmosféra i styl

 

Zapomeňte na divoké barvy, rudá i oranžová barva v tomto případě působí rušivým dojmem a na vaši relaxaci nebudou mít dobrý vliv. Pro zklidnění a potřebné správné a hluboké dýchaní raději vsaďte na osvědčené odstíny šedé a bílé, které jsou k tomuto stylu cvičení jako stvořené. Bát se nemusíte ani teplých odstínů modré a žluté barvy, které umí dokonale zharmonizovat vaše tělo i mysl. Pro dokonalý prožitek je však také důležité místnost ušetřit přílišných výdobytků moderního světa a tak si zvykněte na zásadní a důležité pravidlo – mobily, počítače, notebooky ani divoká a hlasitá hudba nemají ve vašem fitness koutku co dělat.

 

Decentní doplňky a dekorace jsou zvány

 

Ne každý má možnost či chuť věnovat fitness koutku celou jednu místnost a tak pokud je vašim přáním, či jedinou šancí, zřídit si fitness zákoutí jako součást ložnice či obývacího pokoje, určitě budete toužit i po příjemném prostředí, o které se postarají třeba decentní umělecká díla ať už v podobě rodinných fotografií, moderních obrazů či rozverných a veselých dětských výtvorů.

Názory

Přidat názor