Blog bydlení

Dokonalá kuchyňská linka má i praktické vnitřní uspořádání

Kuchyně je královstvím každého správného milovníka dobrého jídla a rodinné pohody. Pro vaši pohodu a ulehčení vaření však nestačí jen novotou zářící kuchyňská linka sestavená přesně podle nejnovějších trendů a dispozic, ale vybavená také chytrým vnitřním programem, který dokonale udrží každou věc a pomůcku spolehlivě na svém místě a připravenou vždy po ruce.

 

Začněte rozdělením na zóny

 

Každá kuchyňská linka má svou část pro mytí nádobí, přípravu jídla, vaření, odkládání a také místo pro zásoby. Tomuto uspořádání se pak samozřejmě podřizují i kuchyňské skříňky a jejich vnitřní prostor. Protože určitě nechcete hledat každou věc či surovinu v nepřehledném šuplíku či regálu bez vnitřního uspořádání, pak právě od toho tu jsou chytré pomůcky, které se postarají o talíře, stejně jako pokličky, příbory či koření.

 

Od pokličky po potraviny

 

Ač je to k nevíře, skutečně snad na každičkou kuchyňskou věcičku existuje moderní a praktické řešení, jak ji nejen přehledně uložit, ale také připravit do akce. Vezměte si takové obyčejné talíře. Ta tam je doba, kdy se jen stohovaly jeden na druhý – nyní si můžete vy i talíře vesele povyskočit. Oblíbeným kuchyňským doplňkem jsou totiž zásuvkové zásobníky na talíře. V nich jsou přehledně talíře postaveny ve sloupci a díky pérujícímu dnu vždy po odebrání prvního talíře další poslušně poskočí na jeho čestné první místo. Kuchyňské skříňky v designových kuchyních často hrají i roli klasické spíže, proto jsou upraveny nejen hlubokými zásuvkami, ale také vnitřními výsuvy či vloženými zásuvkami tak, aby dokázaly přehledně pojmout nejen plastové dózy na rýži či luštěniny, ale také drobnější sáčky i další ingredience potřebné k pohodovému vaření.

 

Výsuvy, třídiče i drátěný program

 

Obzvláště v malé kuchyni oceníte důmyslné zlepšováky, které šetří místo. Plně funkční a především praktické otočné a výsuvné systémy využijí i jinak hůře přístupné rohové skříňky a kapacitu kuchyňské linky tak zužitkují na maximum. I úzký prostor na konci linky tak nepřijde nazmar – díky výsuvnému programu máte rázem místo na kuchyňské drobnosti od alobalu, sáčků až po tablety do myčky či lahvičky s kořením. Tradiční místo v kuchyni pak zaujímají bezesporu zásuvkové třídiče, které jsou nejen z různých materiálů, ale také nejrůznějších tvarů a často jsou opatřeny i nastavitelnými přihrádkami.

Názory

Přidat názor