Blog bydlení

Doplňky na zahradu pro krásu i pohodlí

Také si hýčkáte svou zahradu či zahrádku a jste vděční za příjemné posezení na čerstvém vzduchu, na vašem vlastním zeleném plácku? Vykouzlili jste si terasu či jiné příjemné zázemí, kde na vás čeká zahradní nábytek, v zahradním domku máte zaparkován chutí nabitý gril a v rohu zahrady se pod slunečními paprsky ohřívá bazén? A máte skutečně vše, co ke své pohodě i zútulnění zahrady potřebujete?

 

Vyzrajte na posezení rafinovaně

 

Zahradní nábytek je nepostradatelný o tom není pochyb. Na svou terasu či do pergoly si však můžete pořídit i netradiční kousky, které nejen, že nezabírají moc místa, ale navíc poslouží i mnohem všestraněji než jen jako pouhé místo k sezení. Venkovní stoličku snadno přenesete, uklidíte a použijete u bazénu stejně jako ohniště, svou práci zastane i jako odkládací místo k lehátku. Tím však její všestrannost rozhodně nekončí. Nejrůznější venkovní stoličky a taburetky totiž ve svém nitru ukrývají dokonalý úložný prostor, který využijí nejen vaše děti, ale také vy. Vše potřebné tak máte po ruce, bezpečně uloženo před případnou nehodou a na zahradě je stále perfektně uklizeno.

 

Osvětlení na párty i romantickou pohodu ve dvou

 

V teplých letních měsících se za pěkného počasí, a leckdy ani za letního deštíku, nechce nikomu domů a s opuštěním zahrady a příjemného posezení nikdo nepospíchá. Abyste však nemuseli sedět potmě – i když i za svitu měsíce a hvězd je takové posezení pod noční oblohou nesporně kouzelné – pořiďte si zahradní osvětlení. Jeho výběr je totiž opravdu pestrý. Ať už zvolíte oblíbenou solární lampu či stále žádanou lucernu, nebo vsadíte na super modernu a pořídíte si lampu dokonce se zabudovaným odpuzovačem hmyzu, rádiem či teplometem, který oceníte během chladnějších večerů, rozhodně nešlápnete vedle. Jste-li spíše něžnější povahy, dost možná vás osloví osvětlení z více druhů či typů a především množství lampiček a lucerniček, které vykouzlí jedinečnou atmosféru.

 

Květiny či bylinky nemusí jen vonět nebo skvěle chutnat

 

Květiny vysázené v záhonu nádherně barvami rozzáří celou zahradu a jsou tak slušivým i relaxačním doplňkem. Stejně tak však mohou zafungovat i květiny a bylinky zasazené v květináčích, nejlépe těch samozavlažovacích. Ty však vůbec na první pohled nemusí vypadat jako květináče či truhlíky, ale fungují skvěle jako předěly jednotlivých zón vaší zahrady a přirozeně vymezí i prostor kolem terasy. Bylinky i květiny a dokonce i rajčata či jahody, můžete pěstovat i netradičně v závěsných květináčích, které umí poskytnout i cenný stín a ukryjí vás před zvědavými pohledy sousedů či kolemjdoucích.

Názory

Přidat názor