Blog bydlení

Dopřejte nábytkovým dvířkám jízdu po kolejích

Při výběru vzhledu koupelnového nábytku, kuchyňské linky i obývací stěny a dokonce i skříněk do předsíně či ložnice, nás nejdříve vždy oslní či uchvátí celkový první dojem. Teprve při podrobnějším zkoumání zkoušíme otevřít jednotlivá dvířka a přemýšlíme, jestli je tento způsob otevírání to, co chceme. Pokud bojujete s místem, dbáte na bezpečnost nebo jen toužíte po praktickém svěžím vzhledu, jistě vás osloví posuvná dvířka, která rozhodně nestojí stranou.

 

Posuvná dvířka šetří místo

 

A to je také nejčastější důvod, proč zákazníci volí dvířka, která jsou opatřena jednoduchým mechanismem, který umožní dvířka posouvat v kolejničkách. Díky této technologii můžete skříň či skříňku umístit prakticky kdekoli, vždy totiž její svěřený obsah bude snadno k dispozici. Posuvná dvířka neřeší prostor před sebou, nepotřebují pro své otevření ani milimetr místa a tak jsou nepostradatelným pomocníkem především v malých prostorách, především v koupelně, chodbě, ale využít je můžete prakticky ve všech místnostech svého království. Pokud například obdivujete velkoplošné skříně přes celou stěnu a před nimi umístěnou pohovku či lůžko, právě posuvná dvířka jsou ideálním řešením. U velkých kusů nábytku dokonale řeší problém, jak velká dvířka spolehlivě udržet v pantech a zajistit jejich bezpečné otevírání.

 

Oceníte jejich bezpečnost i přehlednost

 

Běžná dvířka, která zůstanou otevřená, už napáchala pár nepěkných úrazů z nepozornosti. Obzvláště pak v dětském pokoji, kde díky klasickým dvířkám hrozí boule na hlavě a přiskřípnuté prsty tak jistě oceníte dvířka posuvná, která jsou bezpečná nejen svou snadnou přístupností k uloženým svrškům či pokladům a hračkám, ale nehrozí u nich nebezpečí. Nemůže se totiž stát, že dítko nechá dvířka otevřená do prostoru. Přístup do skříně je tak vždy snadný a navíc i přehledný. Můžete pořídit vyšší skříňku s jedinými dvířky a dítko tak jediným posunem získá absolutní přehled a všechny věci má jako na dlani. Pokud je váš byt stísněný a pobíhají vám v něm veselé dětské nožky, bezpečnost a snadnou manipulaci s dvířky oceníte v celém bytě – od koupelny po kuchyni. Vám ani dětem totiž nehrozí bolestivé úrazy ani od vyčnívajících úchytek – úchytkou jsou totiž dvířka samy.

 

Čistá linie posuvných dvířek plná elegance

 

Posuvná dvířka z pohledu designu interiéru ukrývají velkou výhodu, kterou ocení především milovníci rafinované jednoduchosti a přirozené krásy. Nábytek, v kterém jsou dvířka na principu posuvu, je vždy zajímavou plusovou hodnotou, kterou dopřejete svému bydlení. Posuvná dvířka působí elegantně a vaše bydlení tak dostane rozměr čistých liniích. Velkoformátová dvířka netříští koncepci stěny a  interiér působí vzdušně a lehce. Navíc nepotřebují pro své otevření žádné úchytky – pokud to tedy není vyloženě vaše přání – a tak výsledný efekt je skutečně smyslovým požitkem.

 

Pokud se bojíte otisků vašich prstů či upatlaných dvířek od vašich ratolestí, věřte, že tyto vaše obavy výrobci vyřešili použitím speciálních povrchových úprav a materiálů.

Názory

Přidat názor