Blog bydlení

Dopřejte svému bydlení jarní barvy

S jarem přichází prosluněné dny, odhazování svršků i radostnější nálada, kterou vylepší pobyt na čerstvém vzduchu, pohyb i samotná probouzející se a rozkvétající příroda. Dopřejte si však jaro a správnou náladu i v interiéru a svůj dům i byt probuďte po dlouhé zimě radost rozdávajícími barvami.

 

Jarní barvy hrají rozverností, radostí i hravostí

 

Růžová a fialová nejsou jenom barvy hodící se do pokojíčku pro holčičky, stejně jako tyrkysová není výsadní barvou klučičího království. Pokud chcete rozzářit své království jarními tóny, tyto barvy spolu s barevnými tóny písku, kamene, skály i země jsou ty ideální. A nebojte, nemusíte hned brát do rukou štětku a malovat zdi podle ročního období. Jarní barvy, chytře aplikované a použité tón v tónu, decentní a jemné s typickými odstíny slunečně žluté, oblačně modré a travnatě zelené můžete nádherně využít na doplňcích a detailech, kterými byt rozzáříte a které snadno obměníte a zkombinujete i s dalšími barvami a ročním obdobím.

 

Kombinujte chytře

 

Nikdo vám v malování rozhodně bránit nehodlá, pokud chcete vdechnout svému bydlení jarní náladu celoročně, s decentně zvoleným nábytkem a celkovým zařízením interiéru, získáte rozhodně jedinečné a úchvatné bydlení. V případě jarních tónů navíc stačí barvy aplikovat jen na části stěny a ostatní nechat čistě bílé – mnohem více docílíte zamýšleného efektu a barvy lépe vyniknou. Nezapomeňte vždy kombinovat vzájemně teplé a studené tóny a postarat se o dostatek přirozeného či umělého osvětlení, které něžnost jarních odstínů ještě více umocní.

 

Jarní tóny sluší doplňkům a detailům

 

Nechcete-li se pouštět do malování, o jarní atmosféru u vás doma se postarají i drobnosti, základem je jen a by byly ve zmíněných jarních barvách. Začít můžete čerstvou květinou ve váze a pár veselými květináči na okně. Svůj den můžete začít s čajovým či kávovým servisem v osvěžujících barvách či s květinovými kresbami. Stejně můžete sladit i ostatní kuchyňské textilie od utěrek po ubrusy. Koupelnu jarně osvěží ručníky, osušky i barevný toaletní papír a romantiku v celém bytě rozzáří ve dne i večer něžné světlo svíček. Pro intimitu i dobrou náladu zvolte jarní texturu závěsů a také přehozy, polštáře či plédy v obývacím pokoji také vykouzlí tu správnou atmosféru. Večer po náročném dni můžete usínat v záplavě jarní rozkvetlé louky na vašich lůžkovinách, ve kterých se ráno probudíte jako na sluncem prohřáté louce.

Názory

Přidat názor