Blog bydlení

Dražbu nemovitosti zvládne každý! Stačí plnoletost, finance a zájem!

Získat výhodně byt, dům, lukrativní pozemek, garáž či romantickou chalupu v lůně přírody je více než lákavé a díky dražbě také doslova na dosah ruky. Ano, investice do nemovitosti formou vydražení majetku je lukrativní a navíc také jednoduché a snadné.

 

Věnujte výběru potřebný čas

 

Pokud pro vás volné finance nejsou žádný problém a hledáte možnost jak výhodně investovat, s výběrem si možná nebudete dělat až tak velké starosti. Pokud hledáte dům či byt k vlastnímu bydlení, jistě vám nebude jedno nejen v jakém stavu nemovitost je, ale kde se také nachází. Ať tak či tak, vyhledat vhodnou dražbu je nejsnazší na místě, jakým je zkušený a profesionálně vedený  dražební vyhledávač eDrazby.cz. Zde najdete všechny nabízené nemovitosti k dražbě, ať už dobrovolné či nucené, včetně komerčním prostorů na jednom místě, s potřebnými informacemi a stále aktualizované. 

 

Připravte si občanský průkaz a finance

 

Ano, skutečně k tomu, abyste si mohli vysněnou chalupu, dům či byt koupit v dražbě toho mnoho nepotřebujete. Pokud je vám nejpozději v den dražby 18 let, nejste sami oním dlužníkem, jehož majetek má být vydražen a nejste ani jeho manželem či manželkou, skutečně vám stačí vaše plnoletost a také právo nabývat nemovitosti v ČR.  A také potřebné finance, samozřejmě :) Pokud chcete draženou nemovitost získat, musíte mít nejen na složení dražební jistoty před samotným konáním dražby, ale také peníze na doplacení vydražené částky v případě, že učiníte nejvyšší podání a dražbu vyhrajete. Pokud nevyhrajete, dražební jistota vám bude vrácena, v případě vydražení je částka odečtena z kupní ceny, kterou ovšem musíte doplatit do stanoveného data. V opačném případě přijdete nejen o nemovitost, ale také o dražební jistotu a to už může pěkně zabolet.

 

Držte se zpátky a zdržte se až do konce!

 

Než se vypravíte na samotnou dražbu, skálopevně se rozhodněte, kolik jste ochotní maximálně přihazovat a za jakou cenu už vám nemovitost zkrátka nestojí. Jen tak se nenecháte strhnout atmosférou dražby a vášnivým přihazováním ostatních zájemců. 

Ani v případě, že máte pocit, že už je dražená nemovitost vaše, ze sálu rozhodně neodcházejte. Mnoho zkušených zájemců čeká právě na tento okamžik a na poslední chvíli svou cenou přebijí tu vaši a vám tak vysněná nemovitost unikne doslova o vlásek. Rozhodně tedy vždy vyčkejte do vynesení příklepu. A to i v případě, kdy už dávno nepřihazujete – není totiž na škodu nasávat atmosféru dražby. Získáte zkušenosti, sebevědomí a leccos i okoukáte :).

Názory

Přidat názor