Blog bydlení

Dražby nemovitostí se není třeba bát

Získat nemovitost se dá různým způsobem. Dědictvím, leckdy i převodem nemovitosti formou darovací smlouvy, klasickou koupí – ať už za uspořené peníze či formou hypotéky – ale také výhodnou dražbou, která vás může přivést k luxusnímu bytu, domku, chatě, pozemku a klidně i garáži pro vašeho čtyřkolového mazlíka. 

 

Vyhledávače dražeb nejsou jenom na koukání

 

Jenom se přiznejte, kolikrát jste už prolistovávali internetové stránky a často ani nemohli uvěřit vlastním očím, jak se dá doslova pod cenou koupit nádherná nemovitost. Internetový portál eDrazby.cz pro vás má připravený dokonale přehledný vyhledávač, ve kterém na jednom jediném místě naleznete dražby nucené, dobrovolné, veřejné i internetové a to včetně kategorií dražených nemovitostí. Ať už hledáte komerční prostory, stavební pozemek, rodinný dům, byt či garáž, chalupu či chatu, propracovaný internetový vyhledávač aktuálních dražeb vám rozhodně půjde na ruku a pomůže vám získat nemovitost snů.

 

Dražby i ve vašem okolí

 

Dost možná budete překvapeni, že váš - jindy upovídaný soused - nesvěřil nikomu své tajemství o tom, že se jeho dům draží. A vy přitom tak moc hledáte bydlení pro své známé, děti, nebo se chcete už konečně osamostatnit a odtrhnout od rodičů – přitom jim být stále na blízku. 

Výhodou dražby v známých vodách je znalost místních poměrů, samotné reality i okolní přírody, infrastruktury i samotné životní úrovně od škol, přes zdravotnictví až po síť obchodů. Pokud se vám však líbí třeba chalupa či chata na druhém konci republiky nebo plánujete stěhování a hledáte rodinný domek, byt či pozemek ke stavbě, i tak si rozhodně nenechejte ujít prohlídku nemovitosti. Termíny prohlídky dražené nemovitosti jsou běžnou součástí dražební vyhlášky  a vy tak máte šanci zjistit na vlastní oči skutečný stav objektu či pozemku.

 

Hledejte, studujte a hlavně si připravte finance!

 

Koupit nemovitost v dražbě může být skutečně vysoce lukrativní záležitost. Snadno se vám totiž může stát, že budete jedinými zájemci a nemovitost získáte za vyvolávací cenu, která je hluboce pod skutečnou hodnotou

Pokud tedy objevíte dům či byt snů, než se do dražby přihlásíte, vyřešte otázku financování. Složíte-li dražební jistotu, musíte mít také na doplacení v případě, že skutečně z dražby vyjdete jako vítěz. Pokud totiž nezaplatíte, má se za to, že jste dražbu zmařili a dražební jistota propadá a vy tak můžete definitivně přijít nejen o vysněnou nemovitost, ale také o pěknou řádku úspor.

Názory

Přidat názor