Blog bydlení

Ekonomické toalety potěší úsporou i designem

Na čistou vodu z kohoutku kdykoli si vzpomeneme jsme si už dávno zvykli, na vyúčtování ohřevu teplé vody a vodného a stočného si v případě doplatku zvykáme jen těžko. Naše WC však polehoučku dobývají ekonomické toalety, které zvládnou to co ty běžné, jen s podstatným rozdílem. Šetří přírodu i naše peněženku.

 

Konec vysokým účtům za vodu i pracným vynálezům

 

Určitě jste to někdy sami zkusili, nebo znáte minimálně někoho v blízkém okolí, kdo si v dobách dávno minulých upravoval doslova svépomocí spotřebu vody při splachování WC. Díky našemu pověstnému kutilství se tak záchodové nádržky na vodu nestačily divit, a klobouk dolů, nějakou korunu to i ušetřilo. Tlak na snižování nákladů při splachování donutil výrobce toalet k chytrým řešením, kdy už přímo do nádržky nainstalovali speciální splachovací zařízení, která dává na výběr, zda chceme využít ke spláchnutí plnou nádržku, nebo jen její poloviční obsah. Nyní však přichází na scénu ekonomické toalety, které dokáží dokonale  využít vodu použitou při mytí rukou, ale také sprchování a vaše návštěva toalety vás tak bude stát podstatně méně litrů vody z vodovodního řádu.

 

Časté splachování vás už trápit nebude

 

A to ani v případě, že jste početná rodina s malými dětmi, které toaletu navštěvují v podstatně kratších intervalech než dospělí. Nebudete se už muset nehygienicky snažit uspořit tím, že nebudete splachovat téměř vůbec, nebo se budete tahat a trápit s odchytáváním vody třeba při praní či mytí vlasů a tou pak splachovat. Nyní přichází na scénu skutečně ekonomické řešení v podobě toalety, která zužitkuje vodu, která by jinak vašim umyvadlem protekla do kanalizace bez dalšího užitku. Díky propojení umyvadla s toaletou za pomoci důmyslného filtračního zařízení, nádržky na úpravu vody a nádržky na desinfekční prostředek, která je vlastně samotným zásobníkem vody tak vzniká důmyslná toaleta. Její technologie je oku skryta pod umyvadlem,  ušetří však až o 25% spotřebu vody oproti dvojitému splachování. Samozřejmostí je pak fakt, že ne každou vodu z umyvadla použijete ke splachování –  vodu z čištění zubů i holení tak můžete k znovupoužití snadno vynechat.

 

Design novodobé toalety vás přesvědčí

 

Nemusíte se bát složitých a nevzhledných mechanismů, naopak, ekonomické toalety jsou pro moderní koupelny jako stvořené a jejich princip na první pohled ani nepoznáte. Získáte tak nejen úsporu a dobrý pocit, že jste zase o kousek blíže k přírodě, ale také elegantní WC, které vám bude kdekdo závidět. Nadčasová linie a také snadná údržba a možnost zabudování tohoto systému také do zdi, dává moderní toaletě smysluplný ekonomický, ekologický i designérský rozměr a dokonce v malé koupelně šetří i tolik cenný prostor.

 

Názory

Přidat názor