Blog bydlení

Flegmatik aneb bydlení podle temperamentu

Každý z nás touží po tom, cítit se doma skutečně jako DOMA. Možná máte jasný plán, jak si své království zařídit, dost možná však také tápete nebo toužíte po změně, protože váš interiér pořád není to pravé ořechové. Zkuste se na výběr nábytku, výmalbu i zařízení své oázy podívat i jinak – z hlediska čtyř základních lidských temperamentů. V našem seriálu dnes přichází na řadu vždy nad věcí a dokonale se ovládající flegmatik.

 

Flegmatik – emoce na uzdě

 

Rozvážný krok i mysl, to je mírumilovný a za všech okolností klidný a vyrovnaný flegmatik. Umí se dokonale ovládat a radost, zklamání i vztek s ním nikterak nezamávají. Přesto je však vždy spolehlivý a věci zkrátka bere tak, jak přicházejí. To, že život bere takový jaký je se odráží nejen na jeho nekonfliktním způsobu života a jeho vztazích, ale právě i na samotném bydlení.

 

Barvy malované samotnou přírodou

 

Tak, jako je samotná příroda naprosto svá a uklidňující, tak i flegmatik ze své podstaty věčného pohodáře inklinuje k uklidňujícím přírodním barvám a funkčním a příjemným materiálům. Zelenou barvou nikdy nic nezkazíte, nejlépe se však každý flegmatik cítí v interiéru, v němž převažují zemité tóny jako je kaštanová, hnědá, karamelová, béžová i kakaová. Interiér tak působí nenásilným a přirozeným dojmem a poskytne flegmatikovi klidné a zároveň tvůrčí zázemí a prostředí bez rušivých zbytečností.

 

Praktičnost a funkčnost okořeněné elegancí

 

Nenucená elegance snoubená s klasickým stylem bez zbytečností, které jsou pro flegmatika ztrátou času, to je hlavní linie při zařizování vlastního bydlení. Nečekejte, že snad bydlení flegmatika bude zastaralé a nudné, to rozhodně ne – jen dokáže vystihnout podstatu krásných věcí s historií, zároveň však pojatých v moderním duchu a stylu. Přírodní materiály mají v bydlení flegmatika hlavní slovo a tak klasické parkety stejně jako kouzlo kožené pohovky s poctivým konferenčním stolem a skleněnými doplňky, vykouzlí ideální místo pro bydlení, které navíc bude nejen vzdušné, ale také variabilní. Flegmatik si totiž libuje v multifunkčnosti a tak není divu, že nábytek plní mnohdy více funkcí najednou. Oblíbené kusy nábytku jsou tak velmi často kousky přezdívanými 2v1. Ať už to jsou polohovací křesla, stohovatelný odkládací stolek či multifunkční rozkládací pohovka. Pohodlí je zkrátka flegmatikovi vlastní a podtrhuje jeho osobnost.

Názory

Přidat názor