Blog bydlení

Francouzské dveře – víc než obyčejné okno

Milujete otevřené prostory, dostatek světla v interiéru a dokonalé spojení s přírodou a čerstvým vzduchem? Pak jsou pro vás přímo stvořená francouzská okna nebo chcete-li dveře – na názvu až tak nezáleží - nejdůležitější je dokonalý výsledek.

 

Francouzské okno sluší domu i bytu. Z venku i uvnitř

 

Francouzské okno - se svým parapetem až na úrovni podlahy - je dokonalou součástí bydlení propojeného se zahradou, ale výhodou těchto oken je i možnost využití ve starší zástavbě bytů na sídlišti či v paneláku. Se souhlasem patřičných úřadů si tak můžete francouzské okno pořídit do bytu ať už máte balkón, ale také místo klasického okna, když balkón váš byt postrádá – v tom případě postačí francouzské dveře doplnit speciálním zábradlím. Výhodou je také možnost výběru mezi okny s variantou otevírací, či funkcí ryze estetickou, bez možnosti otevírání. Není pochyb o tom, že dům, který je vybaven francouzským oknem je přinejmenším luxusní záležitostí. Láká pohledy kolemjdoucích - proto nikdy nezapomeňte vyřešit dokonalé zastínění před nechtěnými pohledy především ve večerních hodinách a také kvalitní zabezpečení v případě nájezdu zlodějů, o což se dokonale postará kamerový systém. Rodinný dům s francouzskými okny totiž působí vznešeně a více než komfortně, a o tom, že dokáží bydlení povznést na vyšší úroveň se jeho majitelé s radostí přesvědčí v létě i v zimě.

 

Francouzská okna oceníte v každém ročním období

 

Klasická okna jsou jistotou přirozeného světla, výhledu i čerstvého vzduchu. Francouzská okna jsou pak znásobením všech výhod a úsporou energií jako bonus. Díky francouzským oknům získáte komfort výhledu, obzvláště ve vyšších patrech získáte větší přehled a v rodinných domcích pak dokonalou orientaci v dění na vaší zahradě. V poklidu tak můžete v létě i v zimě kontrolovat své děti a všechna roční období v jejich kráse. V teplých měsících můžete nechat okna dokořán a snadno přecházet na zahradu, terasu či k bazénu a v čase sněhové nadílky v teple pozorovat sněhové vložky či ptačí hody ve vaší vlastnoručně vyrobené budce.

 

Francouzská okna jsou půvabná i praktická

 

Velká okna jsou nejen skvělým přísunem přirozeného světla, díky čemuž můžete doma sáhnout po vypínači a rozsvítit světlo až mnohem později než v místnosti s klasickými okny, ale také ušetříte za vytápění. Říkáte si, jak je to možné, vždyť velkou prosklenou plochou musí rychleji teplo právě odcházet? Dnešní francouzská okna jsou však z kvalitních materiálů, trojitého prosklení a především dokonalé izolace a při správném zabudování tak jsou úniky minimální. Co je však maximální je rychlost, jakou s nimi vyvětráte a tím právě šetříte náklady na vytápění. Velkým oknem se mnohem rychleji a intenzivněji vyvětrá a vymění vydýchaný vzduch za čerstvý, stěny se však nestihnou ochladit a tak nedochází ke zbytečným ztrátám tepla. A aby okna plnila svou izolační funkci na jedničku, nezapomeňte také na pravidelný servis, obzvláště před zimou. Kvalitní firmy vám poskytnou servisní smlouvu, kdy za mírný poplatek na několik let dopředu máte zajištěny perfektní služby bez starostí.

Názory

Přidat názor