Blog bydlení

Francouzské okno a japonská stěna – spojení, které funguje

Stejně jako země jejich původu mají francouzská okna jedinečný šarm, kterému lze jen stěží odolat. Každému interiéru dodají vzdušnost a lehkost, o to více si pak takový prostor zaslouží dokonalé a slušivé zastínění pro slunné dny i večerní soukromí. Japonské stěny jsou pro tento účel naprosto perfektní.

 

Ve šlépějích tradice

 

Už pěkných pár desetiletí zdobí naše okna slušivé záclony, elegantní i těžké závěsy i moderní žaluzie pestrého výběru. Tradiční záclony jak je známe však nemusí vždy ladit s nadčasovým interiérem. V minimalistickém či retro stylu dokáží hotové zázraky, ovšem nelze jim odpustit zvýšené zadržování prachu, ne vždy snadnou obsluhu a často také nevalný boj se samotným sluníčkem. Svůj kus práce dokáží vykouzlit i nejrůznější druhy rolet, ovšem na výhody posuvných japonský stěn jen tak nedosáhnou. Jejich estetické kouzlo je zkrátka fenoménem, který musíte vyzkoušet na vlastních oknech.

 

Decentní estetický doplněk

 

Japonské stěny dokáží skvěle sloužit svým typickým nenápadným způsobem, který je tolik elegantní a dodá každému prostoru nový rozměr. Japonská posuvná stěna je upevněna ve vodící liště, kterou snadno připevníte ke stropu a dokonale vypnuté pojízdné panely se tak postarají o intimitu, soukromí i příjemný stín. Použitá závěsová látka perfektně drží nejen svůj tvar, ale také barvy – sluníčko ji ani po letech používání nic neubírá z její krásy. Posuvné panely japonské stěny pak snadno posunete pomocí šňůrky, vodící tyče či luxusní varianty spočívající v ovládání pomocí dálkového ovladače.

 

Japonské stěny září vzory, tvary i barvami

 

Čistě bílá, prudce elegantní černá či provokativně extravagantně barevná, s květinovými vzory či abstraktními ornamenty – to jsou jen některé z mnoha variant, které vám japonské stěny dokáží nabídnout. Vybírat si z bohaté nabídky můžete i japonské stěny, které dokáží zcela nebo částečně propouštět sluneční paprsky. Toužíte-li jen po soukromí, letmém zastínění, nebo naopak zcela nepropustném zatemnění, které vám či vašim ratolestem dovolí příjemný spánek a odpočinek i během prosluněného dne, právě díky japonským stěnám máte vyhráno.

Názory

Přidat názor