Blog bydlení

Hodiny jako symbol času i atraktivní doplněk interiéru

Bereme jej jako samozřejmost, přesto každý z nás chce několikrát za den přesně vědět jeho aktuální stav. ČAS. Neúprosný, přesto přesný a spravedlivý. Omezuje, pomáhá i řídí. V dnešní době mobilních telefonů už naši levou ruku ozdobný šperk v podobě hodinek příliš nezdobí, doma to je však jiná. Přímo toužíme jen letmo zavadit pohledem o hodiny na zdi, které si neslyšně počítají to svoje tik tak a přitom dokonale dekorují náš interiér neotřelým tvarem, barvami i nápadem.

 

Nástěnné hodiny zvládnou i úděl hlavní role

 

Pokud vám hodiny nejsou až tak cizí, a zároveň řešíte, jak nevšedně ozdobit stěnu za pohovkou či nízkou obývací stěnou, pak rozhodně zvolte netradiční velkoformátové hodiny. Nebojte se, nemáme na mysli obří orloj ve vašem obýváku, ale naopak decentně moderní hodiny, které si v podstatě bez rámu a obalu tikají svým životem. Hodiny se skládají z jednotlivých čísel v římském podání, které dle libosti – tedy samozřejmě nejlépe do tvaru kruhu – rozmístíte na zeď. Můžete si tak dopřát hodiny o různém průměru, do jehož středu jen umístíte umně zpracovaný strojek s ručičkami. Pak už jen stačí zapnout a svou originální dekoraci, která vám vždy prozradí správný čas, máte hotovou. Výjimkou nejsou ani hodiny vhodné ke kombinaci s moderně vkusnými samolepkami na zeď. Takovým příkladem jsou hodiny bez číselníku, obsahující pouze ručičky vyrobené ze dřeva ve tvaru větví. Nu a co přijde nalepit na stěnu, to už je vcelku jasné...

 

Proti gustu...

 

Od klasiky po modernu, aneb „Proti gustu žádný dišputát“. Ať už v obchodě sáhnete po ryze komunistickém provedení strohých nástěnných kuchyňských hodin, nebo zvolíte výstřelek doby v podobě nástěnných náramkových hodin či digitálek, pokud se vám to líbí, ať si všichni pro kontrolu času klidně vytahují mobily. Díky nápadité designérské práci si tak na své přijdou milovníci hudby, jejichž zeď mohou zdobit hodiny ve stylu věrohodně zpracovaného gramofonu, milovníci rychlých aut, kdy se protentokrát kolo ujme funkce číselníku, ale také těžce nenápadné hodiny pro knihomoly, jejichž tělo tvoří skutečná vazba několika knih a rafinovaně je tak skryjete do knihovny mezi ostatní skutečné knihy.

 

Hodiny do každé místnosti

 

Vyjmenovat všechny druhy hodin, jejich tvary, motivy a zpracování, to snad ani není v lidských možnostech. Designeři se doslova předbíhají jak upoutat malá dětská očka a tak dětské hodiny dokonale ozdobí nejeden pokojíček v podobě pohádkových postaviček a klidně i v 3D provedení. V ložnici se každá minuta odpočinku počítá, a tak proč zbytečně v noci šmátrat a sledovat čas, když stačí jen otevřít oči a na stropě omrknout, kolik spánku si ještě můžeme dopřát. Obývací pokoj v starožitném duchu dokonale ozdobí poctivé kukačky, jejichž krása i nadčasová jedinečnost vynikne i v kuchyni na chalupě.

 

A co vy, už máte vybrány ty své jediné a pravé?

Názory

Přidat názor