Blog bydlení

Ideální konferenční stůl? Existuje!

Není nejvýraznějším prvkem obývacího pokoje, o to více však při jeho užívání oceníme praktickou stránku. Snadná údržba, ideální velikost a také kvalitní zpracování a poctivý materiál, které zajistí, aby konferenční stůl svou roli zvládl bez újmy a šrámů.

 

Konferenční stůl musí absolutně ladit

 

A to nejen s prostorem, stylem obývacího pokoje, tvarem a výškou sedací soupravy, ale také s vašim životním stylem. Konferenční stůl může plnit roli odkládací plochy pro televizní ovladač, místo pro šálek kávy s nedělním dezertem, ale také místo pro víkendovou večeři. Rádi hostíte návštěvy a bohaté pohoštění je vaší vášní? I v této úloze pak musí konferenční stůl obstát a dost možná vám poslouží i při hraní společenských her. Jeho správně zvolená velikost je pak skutečně klíčová.

 

Velikost konferenčního stolku aneb kde začít

 

Limitující je samozřejmě vždy velikost vaší místnosti. Není příliš praktické nejprve koupit konferenční stůl a až pak se začít poohlížet po sedací soupravě. Nejprve tedy pohovka, pak podle jejich dispozic a vašich představ začněte s výběrem konferenčního stolku, spolu s čalouněným či koženým nábytkem tvoří nedílný celek. Ideální výška stolku, který zdobí sedačku s hlubokým sedem by měla být cca 45 cm. Extrémně nízké stolky je tedy lépe volit k pohovkám, na kterých sedíte vzpřímeně. Velikost plochy stolku je pak na vašem uvážení, u robustní a prostorné sedačky však miniaturní stolek nebude příliš oku lahodit, jeho plocha by i tak neměla být větší než cca 75 cm v průměru.

 

Které konferenční stolky právě frčí?

 

Do popředí zájmu se dostávají konferenční stolky, jejichž jednu nízkou část lze zasunout pod pohovku či křeslo, která po vysunutí poslouží jako odkládací plocha pro tablet či notebook. Na výsluní se hřejí stolky, které lze zasouvat do sebe a dle potřeby poskytnou větší či menší plochu pro vše co potřebujete. Stálicí jsou pak jednoduché typy s odkládacím prostorem pod horní částí stolku, ale také po stranách. Materiály dřevo, lakovaný kov, sklo v kombinaci s kovem i dřevem, ale také plastové stolky a dokonce i nadčasové ohýbané tvrzené sklo či slušivá nerez jsou stejně jako různé tvary od oválu po praktický obdélník jen a jen na vaší volbě. V boji s centimetry jistě oceníte i variabilní konferenční stůl na kolečkách i výškově nastavitelný stolek, u kterého můžete i poobědvat. Funkčností i designem pak vyniká stolek s rafinovaným výsuvným šuplíkem. 

Názory

Přidat názor