Blog bydlení

Jak opticky nafouknout malý byt?

Na větší nemáte, nechce se vám utrácet zbytečně víc za pár metrů čtverečních navíc nebo jste zkrátka ve svém jedna plus jedna spokojení? Ať tak či tak, pár dobrých rad se vždycky hodí, a pokud právě potřebujete přimět smysly své i návštěv, aby vnímali vaši klícku jako větší, než ve skutečně je, máme pro vás pár optických triků, jak vylepšit vaše malé bydlení.

 

Kde je pořádek a řád, tam je nejen útulno

 

Postarat se o dojem vzdušnosti a prostoru není tak těžké, jak se může na první pohled zdá. Prvním důležitým krokem je vnést do svého příbytku řád a pořádkumilovnost. Tam, kde se povalují zbytečnosti na každém kroku, a k tomu hromady neuklizených knih, časopisů, nevyžehleného prádla či ponožek přehozených přes opěradlo, to nikdy nebude vypadat nejen uklizeně, ale ani prostorně. Zbavte se tedy všeho harampádí a věcí, které vůbec nepoužíváte a naučte sebe i své blízké uklízení věcí na jejich určené místo.

 

Vsaďte na světlo a barvy

 

Barvy v našich životech hrají důležitou roli. A v bydlení ještě větší. Zatímco tmavými a ponurými barvami připravíte svůj příbytek a hlavně sebe o přirozené denní světlo i pocit prostoru, se světlými tóny studených barev to naopak vyhrajete na celé čáře. Světlé tóny chladnějších barev jsou ideální, prim pak rozhodně hraje bílá barva. Ta umí prostor projasnit, opticky zvětšit a vnést do něj vzdušnost. Nezapomeňte také na dostatek denního světla, podpořeného světlem umělým.

 

Vybírejte chytrý nábytek

 

Pokud si do garsonky vmáčknete prostornou sedací soupravu z masivu, možná získáte pohodlí, rozhodně však přijdete o cenné centimetry – a to nejen ty pocitové. Vsaďte raději na lehké, mobilní, snadno přemístitelné a nejlépe multifunkční kousky nábytku, na kterých ale rozhodně nešetřete. Hodit se vám budou stohovatelné židle, rozkládací stůl i pohovka a také závěsné skříňky či vestavěné skříně. Pro optickou prostornost rozhodně sáhněte i po sjednocení podlah a pro dokonalou iluzi velkého prostoru pořiďte i praktická zrcadla.

Názory

Přidat názor