Blog bydlení

Jak skladovat dřevo na zimu

Palivové dřevo může poskytovat teplo celou zimu a plápolající krb vytváří doma tu pravou atmosféru. Správné skladování palivového dřeva může vaše dřevo chránit a vytvořit rezervu během chladných období. Pokud skladujete palivové dříví venku, vyberte místo blízko vašeho domova, ne však přímo na zemi. Pokud jej ukládáte dovnitř, vyberte si místo, jako je kůlna. Chraňte palivové dřevo před vlhkostí, aby dobře hořelo, až budete pořebovat topit.

1. Vyberte si místo poblíž vašeho domova. Při skladování palivového dřeva je důležité mít na paměti pohodlí. Dřevo může být těžké na přenášení zvenčí do vašeho domova, což může být obzvláště stresující během chladnějších měsíců. Hledejte vhodný prostor mimo domov, abyste zabránili napadení hmyzem, ale dostatečně blízko pro Vaše pohodlí.

 

Mějte na paměti, že pokud v blízkosti vašeho bydliště nejsou žádné vhodné prostory, můžete investovat do trakaře, který Vám celou manipulaci s dřevem usnadní.

2. Najděte místo, aby dřevo neleželo přímo na zemi. Pokud je palivové dřevo uloženo přímo na zemi, bude rychleji hnít. Bakterie a brouci se mohou dostat do palivového dřeva a způsobit jeho poškození. 

Dobrým povrchem pro uložení palivového dřeva mohou být povrchy jako beton, asfalt a čistý štěrk.

Pokud nemůžete najít vhodný povrch, můžete pomocí tyčí zvednout palivové dříví ze země. Můžete také použít plachtu a umístit jí pod palivové dříví.

 

3. Podívejte se, jestli máte místo v kůlně. Pokud máte kůlnu, je to skvělé místo pro skladování palivového dřeva. Uvnitř bude palivové dřevo chráněno před nepřízní počasí, jako je déšť. Bouda také poskytne bariéru mezi palivovým dřevem a půdou. Pokud je to možné, skladujte palivové dřevo ve venkovní kůlně. Dřevo můžete samozřejmě uložit také v garáži.

Názory

Přidat názor