Blog bydlení

Jak ustlat návštěvě, aby se cítila jako doma

Ano, víme, že občas jsou hosté, které byste nejraději vyprovodili hned po zazvonění, natož abyste si vůbec jen představili, že by u vás měli přespat. Jistě se ale najde většina těch, ať už mezi přáteli či v rodině, kterou vždy rádi uvidíte a rádi a s láskou jim rozestelete. Ať už jde o návštěvu přes noc předem domluvenou, nebo se jedná o výjimečnou situaci, vždy je dobré být na tuto možnost, poskytnout svým blízkým milé útočiště, předem dobře připraveni. Postel navíc se totiž občas může hodit i vám samotným...

 

V domku se pokoj pro hosty vždycky hodí

 

Pokud stavíte, opravujete nebo jen nevíte co s místností navíc ve vašem rodinném domě, upravit jej na pokoj pro hosty je báječná volba. Když k vám zavítá návštěva z daleka, přespí hlídající babička, či přátelé po bujarém večírku, každý bude mít svou potřebnou dávku soukromí. Navíc je pokoj vždy připraven k použití, vy nemusíte na rychlo nic hledat a chystat a stejně rychle je i uklizen. A pokoj pro hosty oceníte občas i vy - třeba jako pracovnu, trucovnu, nebo antibacilový pokoj pro pacienta, aby nenakazil celou rodinu.

 

Nafouknout, rozložit či složit?

 

Jestliže žádný pokoj navíc nemáte, vůbec nezoufejte. Do bytu si můžete pořídit rozkládací pohovku, kterou určitě využijete k lenošení i když u vás zrovna žádná návštěva není. Dobrou alternativou je skládací postel, která se po složení vejde prakticky kamkoli – na skříň stejně jako pod postel - a nocležníci se na ní pohodlně vyspí. Hledáte-li postel pro hosty, která zabere ještě méně místa, pak nafukovací matrace je téměř neviditelná. Jedinou nevýhodou je její delší doba zprovoznění, nafukování zkrátka chvíli trvá. Rozhodně si tak pořiďte speciální pumpu, šlapací či elektrickou. Některé matrace dokonce samy nasávají vzduch a vy tak máte o jednu starost méně.

 

Dětský pokoj lůžko navíc vždy uvítá

 

A nejen pro návštěvy! O to větší je výhodou, umístit postel pro hosty do dětského pokoje. Když je dítko malé, maminka uvítá, že u něj v době nemoci či špatného usínání bude moci ulehnout a nebude muset několikrát za noc vstávat z ložnice. Když pak děti povyrostou, rády si u rodičů vyprosí přespání kamarádů, a vy tak opět máte otázku spánku s přehledem vyřešenou. Když pak zavítá nějaká ta dospělácká návštěva, lůžko je pro ni připraveno a vaše děti s vámi rády stráví dobrodružnou noc ve vaší posteli. Postel v dětském pokoji můžete lehce schovat ve formě sklopné postele, která nijak neomezí prostor k hraní a ani vizuálně nebude pokojíček nijak narušovat. Praktickým řešením je také zakoupení postele pro dítko s druhým lůžkem, které je ukryto pod pelestí a dle potřeby se jen jednoduše vysune. Tuto variantu oceníte, i když se vaše rodina rozroste a vy tak budete mít vyřešen spánek i vaší druhé ratolesti.

 

A lůžkoviny? Ty mohou bezpečně čekat na svou příležitost v podstatě kdekoli. Ať už máte místo v úložném prostoru pro peřiny, či je prakticky schováte do speciálních vaků a uložíte do skříně či komory. Věřte, že se vám nikdy „neztratí“. Občas se stane nějaká ta nehoda dětem, potřebujete vyprat své lůžkoviny, nebo je jen po nějaké době zkrátka vyměníte za své a koupíte nové „záložní“.

 

Názory

Přidat názor