Blog bydlení

Jak vybrat šatní skříň? S přehledem!

A pořádek, přehled i dokonalý design vašeho pokoje je to, oč tu běží. Jistě, pokud jste spíše milovníky nepořádku, klidně můžete své svršky rozhazovat po pokoji jak vás napadne, praktičtější je však, uznejte sami, použít k tomuto účelu skříň. Váš interiér bude vždy uklizený, hledání oblečení snadné a přehledné, oděv nebude pokrčený a navíc si svou domácnost vylepšíte o stylový kousek. Jak tedy vybrat tu nejvhodnější skříň?

 

Šatní skříň na míru místnosti

 

I když už máte léta vyhlédnutou svou skříň, ať chcete nebo ne, prvním krokem musí být přeměření místnosti a skutečnost, zda se bude skříň do konkrétního pokoje hodit. Celkový design interiéru může vylepšit, ale také pokazit. Vždy tedy dejte nejen na vnitřní dojem, ale také na velikost místnosti. Jednoduchým pravidlem pro malé místnosti jsou šatní skříně s posuvnými dveřmi, koncipované jako jakási moderní vestavěná skříň – tedy v jednom kuse od podlahy až po strop. Toto řešení je velice praktické jak přístupem k oblečení, tak výraznou úsporou místa a pokud zvolíte světlé barvy, či vyberete skříně se zrcadlem, pak si navíc místnost opticky zvětšíte. Takovou šatní skříň pak můžete umístit prakticky kdekoli – do chodby, ložnice i obývacího pokoje.

 

U šatní skříně hraje prim velikost, tvar i vybavení

 

Chytře zvolená šatní skříň dokáže skvěle zaplnit třeba nevyužitý roh místnosti, či dokonce odhlučnit vedlejší pokoj – ať už dětský, či ten sousedův. Získáte tak hlukovou bariéru, v které navíc prakticky uložíte své prádlo. Velikost a objem šatní skříně vždy volte dle svých potřeb, ale také vlastní výšky. Pokud jste vyšší postavy, určitě nebudete mít problém dosáhnout na svršky uložené ve vyšších patrech, pokud vám však pár centimetrů chybí, v případě výběru příliš vysoké skříně byste se stali sami sobě otroky, a při každém lovení trička či ručníku byste si na pomoc museli brát schůdky či žebřík.

Šatní skříň vybírejte také s ohledem na to, jaké svršky nejčastěji ukrývá váš šatník. Pokud jste sportovní typ, postačí vám jednoduché police, pokud jste obchodní zástupce se skříní plnou obleků, pak jistě uvítáte, pokud skříň bude obsahovat bohatou výbavu šatních tyčí ( dokonce i výklopných) na jejich uložení. Pokud máte rádi vše dokonale srovnané, pak jistě oceníte úložné závěsné programy, které dodají řád vašemu prádlu od ponožek po plavky.

 

Myslete na budoucnost!

 

I když máte teď jen pár kousků oblečení, časem se jistě počet rozroste, a tak vždy vybírejte skříň o něco větší, než je vaše aktuální potřeba. Pokud ji kupujete v létě, myslete i na to, zda má dostatek prostoru pro dlouhý zimní kabát či huňatou zimní bundu. Pokud plánujete rodinu, pak s kouskem místa, na nejrůznější věci pro miminko, počítejte i ve své skříni. Vždy je lepší, mít ve skříni krapet místa „pro jistotu“, o její zaplnění se pak už postará nejen oblečení, ale spousta dalších drobností a nezbytností.

Názory

Přidat názor