Blog bydlení

Jak vyzrát na suchý vzduch v interiéru?

Venku nám pomalu začal předčasný listopad a ranní přízemní mrazíky na sebe také nedají dlouho čekat. Mnoho z vás již možná začalo doma topit, aby si své obydlí příjemně vyhřálo. Obzvláště s topnou sezónou však přichází na řadu otázka, jak vyřešit příliš suchý vzduch v našich příbytcích, který umí potrápit nejen naše hlasivky, ale i dobrou náladu a celkový zdravotní stav.

 

Začarovaný kruh chladného počasí, vytápění a suchého vzduchu můžete snadno přelstít

 

Dobrovolně doma mrznout a navlékat se do nelidských vrstev oblečení místo příjemného zatopení v krbu či pomocí ústředního topení – to by podstupoval asi jen málokdo z nás. Mnohem lepší je příjemně si doma zatopit – ovšem s vytápěním jde ruku v ruce výrazně snížená vlhkost v bytě i domě, která dokáže klesnout i pod ne příliš zdravých 40%. Takto suchý vzduch vysušuje naše sliznice, které chrání organismus před vstupem virů, bakterií a dokonce i alergenů a k onemocnění je tak jen krůček. Pomoc je však snadná – dostatečné a především účinné zvlhčování interiéru. Ať už si vyberete ověřené recepty našich babiček nebo moderní pomocníky – suchý vzduch vás už doma nebude držet v šachu.

 

Staré dobré rady nad zlato

 

Naši předci si věděli rady a dnes s jejich chytrými nápady uděláte ve svém království i pořádnou parádu. Ano, pokud přemýšlíte nad tím, že v jednoduchosti je krása a napadla vás nádoba s vodou, máte naprostou pravdu. Velkou parádu a designové sladění s interiérovým zařízením místnosti udělá stylová nádoba, kterou umístíte nejlépe přímo na topné těleso. Ať už zvolíte hrneček po babičce nebo sáhnete po rafinovaném a esteticky zajímavém odpařovači vody, rozhodně nešlápnete vedle. Spojit můžete rovnou i příjemné s užitečným a do vody přidat esenciální olejíček, který vám vaše bydlení příjemně provoní a navodí tu správnou domácí atmosféru.

 

Příroda i profesionální přístup

 

I takové protipóly jako mocná síla přírody a výrobky chytrých hlav můžou skvěle fungovat a to dokonce společně táhnout i za jeden provaz. Není totiž žádnou novinkou, že pokojové rostliny dokáží vzduch v místnosti přímo zázračně zvlhčovat a přitom jsou to zároveň designové skvosty s duší přírody. Pokud toužíte po modernějším řešením, vsadit můžete na zvlhčovače vzduchu – rozhodně si však připlaťte nejen za kvalitu funkční, ale také estetickou. Elegantní zvlhčovač vzduchu zafunguje skvěle i jako zajímavý interiérový doplněk, aniž by na první pohled prozradil své poslání. Navíc za více peněz si užijete i více muziky v podobě možnosti ovládání pomocí dálkového ovládače, praktického vybavení ionizátorem či nádobkou na vonný olejíček.

 

Kráčíte-li raději ve stopách originality, skvěle vám vzduch v místnosti zvlhčí i zajímavé akvárium či vodní fontánka.

Názory

Přidat názor