Blog bydlení

Jak zařídit interiér srubu

Harmonické bydlení plné příjemné atmosféry a specifického kouzla, to je srub. Zaujme vás na první pohled zvenčí, natož pak uvnitř. Bydlení obklopené vůní dřeva, hřejivé a dokonale intimní atmosféry a originality v každém koutu, to je bydlení, po kterém touží mnoho z nás. Pokud patříte mezi šťastlivce, poradíme vám, jak si interiér srubu vyladit k dokonalosti.

 

Srub si zaslouží interiér, se kterým si sedne

 

Srub je jedinečná a unikátní stavba, jejíž interiér však můžete také snadno „zabít“ nevhodným nábytkem i dekoracemi. Mnohdy však stačí držet se hlasu svého srdce a vnímat tep přírody, ukrytý v každém kousku dřeva, ze kterého je váš příbytek postaven. I přesto není na škodu poradit se s odborníky, kteří vám poradí, jak přírodní materiály dokonale sladit s všude přítomným dřevem a doplnit je symbolicky kožešinami, měkkými koberci a vyšperkovat stylovým krbem. Několik jednoduchých pravidel vám představíme.

 

Jeden srub – jeden styl

 

I když je mnohdy těžké vybrat si jen jeden styl bydlení, ve srubu se tímto pravidlem rozhodně řiďte.

A že je z čeho vybírat! Zvolit můžete styl zařízení interiéru supermoderně, venkovsky, rustikálně i krapet retro. Vdechnout svému příbytku můžete styl skandinávský, stejně jako westernový. Důležité je však řídit se harmonií a nemíchat jednotlivé styly mezi sebou. A to ani v případě doplňků. I stropy a stěny, včetně podlahy by měly společně ladit a podtrhnout celkovou atmosféru srubu. Vůbec se nemusíte bránit obkladům stěn, které vám dovolí pohrát si s různými odstíny dřeva, stejně jako v případě stropů. Podlahu si dopřejte skutečně dřevěnou – vykouzlí vám obzvláště v zimě opravdu pocitově příjemnou atmosféru. Dřevěná podlaha vyniká navíc vysokou odolností, snadnou údržbou a také dlouhou životností.

 

Myslete i na detaily

 

Světlo je důležité v každém obydlí, ani srub není výjimkou. Kvalitní světlo šetří váš zrak, hraje však důležitou roli i v zútulnění interiéru. Při výběru osvětlení do srubu můžete popustit uzdu své fantazii  i obavám a pořídit můžete absolutně stylové lustry z paroží, kůry, retro kovové svícny i imitace svíčkových lustrů z dob dávno minulých. Výběr nábytku do srubu je radostí, kterou si rozhodně užijete. Vsadit byste měli na výrobky z poctivého dřeva, bát se nemusíte ani neošetřených kousků nábytku, které si můžete sami dle vkusu přetřít barvou či pouze ochranným lakem. Chybět by neměly již zmíněné kožešiny, poctivé koberce. Svůj srub i sebe sami byste pak měli rozhodně hýčkat kouzlem i teplem krbu, který atmosféru vašeho bydlení podtrhne na jedničku.

Názory

Přidat názor