Blog bydlení

Jak zařídit malý dětský pokoj pro jedináčka

Kdo by jako dítě netoužil po vlastním pokojíčku. Místu, kde můžete trucovat, snít i podnikat neplechy a tajnosti. Pokud máte to štěstí a svému dítku můžete dopřát malý kousek jeho dětského hradu plného kouzelného světa dobrodružství, pak na velikosti či počtu dětí vůbec nezáleží. Dnes vám totiž přinášíme pár tipů, jak zařídit malý dětský pokoj pro jedináčka.

 

Dětský pokojíček není skladiště!

 

Možná si řeknete, že jedináček to má snadné a na zařízení jeho dětského pokoje, byť malých rozměrů, se nedá nic pokazit. Často se však rodiče, vedeni touto mylnou představou, dopustí zásadní chyby a pokojíček přeplácají vším, na co si dítko ukáže. Jistě, chcete své ratolesti dopřát jen to nejlepší, vždy však myslete na to, že ze všeho nejvíc dítě potřebuje také prostor na hraní a volný přístup k hračkám – samozřejmě úměrně věku. Malý pokoj tak i pro jediné dítě zařizujte s rozvahou a citem tak, aby výsledný efekt působil příjemně a ne jen jako odkladiště spousty hraček a nepotřebných věcí.

 

Spánek jako na obláčku

 

A klidně i s hlavou v oblacích - a to doslova. Pokud máte dětský pokojíček ve tvaru nevzhledné nudle, je přímo ideálním řešením pořídit zvýšenou postel. Nejen, že dítku můžete vybrat z mnoha vtipných a kouzelně dětských motivů, speciálně pro chlapečky i malé slečny, navíc získáte pod lůžkem prostor pro hru, malou dětskou „zašívárnu“, a také další úložný prostor navíc, často i doplněný o vysouvací pracovní stůl. Na zemi tak ušetříte více místa, a dítko tak může i v malém pokoji aktivně trávit volný čas zábavou, tancem, cvičením či hrou. Pokud vaše ratolest často tráví čas s ostatními dětmi, které u vás také přespávají třeba o víkendu, rozhodně zvolte variantu postele, která je ač pro jedno dítě, nabízí variantu vysunutí dalšího lůžka. To oceníte i vy v případě onemocnění vaší ratolesti – budete mu moci být nablízku a hlídat jej, aniž byste museli cestovat z místnosti do místnosti.

 

Malý pokoj velí ,využít i stěny!

 

V prostorem obdařeném pokoji by se osud stěn scvrkl na sem tam nějaký obrázek, plakát, samolepku. Malý pokoj však velí využít jeho čtyř stěn k vyšším cílům, které ušetří další tolik žádané místo, navíc poskytnou i hlukovou bariéru. Každému pokojíčku budou slušet závěsné koše na hračky, police na knihy i plyšáky a také praktické kapsáře, které také ochrání před chladem a všechny hračky udrží pečlivě uspořádané a uklizené na svém místě. Nejen, že dětský pokojíček bude stále uklizený, ale samotné dítko snadno a s přehledem vždy najde svou oblíbenou panenku, autíčko či hru.

Názory

Přidat názor