Blog bydlení

Jak zařídit miniaturní garsonku? S rafinovaným důvtipem!

A také se špetkou fantazie a s odvahou pustit se do netradičních řešení. Ať už jde o bydlení přechodné, nouzové či vám malý prostor perfektně ladí s vaším způsobem života a po větším bytě netoužíte ani náhodou, jisté je, že i malá garsonka musí plnit hned několik funkcí. Spánek, odpočinek, hygiena i příprava pokrmů – i kdyby to byl jen šálek kávy – si zkrátka žádá své. A my vám dnes nabídneme chytrá řešení, jak na to!

 

Základem je mobilní a multifunkční nábytek

 

A nejlépe s rozkládací funkcí. Ať už jde o židle, křesílka či vaše nové lůžko, možnost rozložení a také složení se na malém prostoru vždycky a hodí a náramně cení. Díky nim získáte tolik potřebný volný a vzdušný prostor, a když je potřeba, v okamžiku si rozložíte jídelní stůl k večeři, připravíte zasedací pořádek pro celou rodinu a o kvalitní spánek se také neošidíte. Stůl, který přes den slouží jako odkládací, se v čase hlavních jídel či oslav nejen promění v luxusní tabuli, ale také jej snadno díky pojízdným kolečkům přemístíte klidně z rohu do rohu.

 

Když kuchyně chybí – ale jen na první pohled

 

Otázka kuchyně nebo spíše kuchyňského koutku je v garsoniéře dosti ožehavé téma. Na jednu stranu zázemí pro své kuchařské experimenty potřebujete, na straně druhé zabírá kuchyňská linka nejen místo, ale také v otevřeném a malém prostoru ne vždy lahodí každému oku. Ovšem, řešením může být vytvoření kuchyňského koutu, který doslova ukryjete do skříně, kterou navíc můžete pohodlně zavřít a vše tak ukrýt před zraky ostatních. Klasické kuchyňské skříňky jsou v tomto případě nahrazeny otevřenými policemi, závěsnými tyčemi a boxy k uložení nádobí.

 

Na kvalitním spánku a odpočinku se rozhodně nešiďte

 

Relaxaci a plnohodnotný spánek, který nám vlije novou krev do žil je základem zdraví i dobré nálady a stranou jej tedy nemůžeme nechat stát ani v garsonce. Mnoho z nás se právě v této otázce při bydlení na malém prostoru nejvíce šidí, to je však ale naprosto špatně. Pokuste se v garsonce vymyslet řešení vašeho lůžka pokrokově a vsaďte na sklopné postele, skrytá výsuvná lůžka ve vyvýšené podlaze či na spánek ve výšinách. Ovšem i kvalitní rozkládací lůžko, pohovka či sedací souprava mohou plnohodnotně klasickou manželskou či singl postel nahradit – stačí jen vybírat kvalitu.

A stejné je to v otázce úložných prostor. Ty můžete rafinovaně ukrýt do podlahy a získat tak nekonvenční prádelník k ukládání sezónního oblečení, ale také chytře využít malý kout či těžko využitelný výklenek a vykouzlit si v něm vlastní šatnu doslova na míru. K oddělení od zbytku místnosti vám může pomoci obyčejný závěs, díky kterému získáte dokonalý úložný prostor téměř na cokoli.

 

Názory

Přidat názor