Blog bydlení

Jízdní kolo v interiéru?

Dost možná po přečtení tohoto nadpisu kroutíte nevěřícně hlavou a říkáte si, že proč byste tak asi tahali své kolo do bytu a ještě snad řešili kam s ním. Ano, na balkón je někteří lidé z obav před zloději vynáší i čtyři patra, aby i tam je rafinovaní nenechavci objevili a vynalézavě odcizili, ale proč řešit kolo v bytě? 

 

Proti zlodějům i na parádu

 

Budete se možná divit, ale jednak proto, že tím skutečně milovníci cyklistiky v bytě svůj dvoukolový poklad ukryjí nejlépe, ale najdou se i tací, kteří prostě kolo milují i jako zajímavý a netradiční designérský rukopis. A pokud jste dočetli až sem, i vám se ta myšlenka nakonec možná líbí, minimálně vás ale zaujala :). Pojďte tedy spolu s námi probádat tajemné vody jízdního kola a jeho začlenění a chytré uložení v našich předsíních, obývacích pokojích i ložnicích.

 

Na špínu se musí chytře – a stylově!

 

Je vaší první obavou fakt, že jízdní kolo není uchráněno špíně a prachu a že tuto hrůzu si přinesete pokaždé, co se vrátíte z projížďky, do bytu? Jistě, nikdo po vás nemůže chtít hodiny drhnout kolo k absolutní čistotě.  Lehce jej pár obratnými pohyby zbavit špíny můžete, ale se zbytkem si už nemusíte dělat hlavu. Existují totiž speciální a designérsky absolutně fascinující vaky na kolo, které špínu a prach dokonale zamaskují svým tělem. Atraktivní motivy z kterých si můžete vybírat dokonale zapadnou do zařízení bytu v jakémkoli stylu a snadno do nich pneumatiky kola oblečete, svléknete a také bez potíží vyperete v pračce. Obal je skladný a tak jej v čase nepoužívání stačí stočit do ruličky a nezbude po něm ani památka.

 

Jízdní kolo jako bytová dekorace

 

Existuje nepřeberné množství věšáků na kolo – složité i zcela jednoduché, díky kterým své kolo pověsíte jednoduše na stěnu v hale, chodbě či klidně i obývacím pokoji. Co je však naprostým nápadem promyšleným do posledního detailu je stojan Bike shelf. Jeho myšlenku již následují i další výrobci a vy si klidně na míru můžete nechat vyrobit podobně kreativní a dokonale originální stojan, který je vlastně právoplatným kouskem nábytku. Jedná se vlastně o otevřenou předsíňovou stěnu, která je dlouhá přesně tak, abyste do ní postavili své jízdní kolo a stabilně jej uchytili v držáku. Nejen, že případné nečistoty máte perfektně vyřešeny, navíc získáte jedinečné místo k odkládání svršků. Ve spodní části naleznete botník či šuplíky a nad kolem v rámu stěny zbývá ještě místo na šatní tyč ve tvaru řídítek, na kterou snadno zavěsíte své svršky. Vaše jízdní kolo navíc nezabere žádné cenné centimetry a ještě bude doslova uměleckým dílem.

 

Jízdní kolo může mít i rozhled

 

Díky jednoduchému a praktickému mechanismu můžete – obzvláště u bytů s atypicky vysokými stropy – zavěsit své jízdní kolo ke stropu díky chytrému mechanismu. Neubírá vám nic z cenného místa na podlaze, zároveň je kdykoli po ruce. Toto řešení však již vyžaduje hygienické minimum a umytí především pneumatik kola – přeci jen jistě nechcete, aby se vám na hlavu sypala špína. Ale jako mimosezónní řešení je to chytrý tah a v kombinaci s patřičnou  samolepící tapetovou výzdobou i vtipný a estetický nápad.

Názory

Přidat názor