Blog bydlení

Kam umístit vánoční stromeček v malém bytě? Vyřešte to originálně!

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v celém roce a těší se na ně malí i velcí. Dlouhé dny volna, rodinná atmosféra plná pohody, návštěvy přátel i rodiny a do toho nezbytná vánoční výzdoba. Hlavním symbolem jsou hlavně pro děti dárečky a zářící vánoční stromeček, pečlivě připravený přesně tak, aby Ježíšek věděl, kam všechny dárky uložit. Jenže, co když se mačkáte v garsonce či mini bytě a za každý ušetřený centimetr jste vděční, a najednou řešíte otázku kam s vánočním stromečkem?

 

Dopřejte vánočnímu stromečku čerstvý vzduch a sobě prostor

 

Pokud také patříte mezi ty, kteří rádi sledují při procházkách rozzářené a ozdobené smrčky, jedle či borovičky na zahradách a máte svůj vlastní balkón, pak už víte, čím vás chceme inspirovat. Ano, vyřešte to netradičně. Na balkón si můžete koupit voňavý živý stromeček a klidně i skutečně živý kus přírody v klasickém květináči, který vám bude zdobit váš balkón celoročně a ještě ušetříte za každoroční nákupy stromku. Tyto stromečky jsou speciálně vyšlechtěny tak, že vám nevyrostou do závratných výšin a vy si je můžete ozdobit dle libosti. Pokud je váš balkón zasklený, klidně i klasickými baňkami či čokoládovou kolekcí, pokud je otevřený, pak zvolte spíše tradičnější ozdoby. Použít můžete i nezbytné venkovní osvětlení, které pod sněhovou pokrývkou bude tou nejhezčí dekorací. Ježíšek stromeček snadno najde a na tu chvíli než je děti objeví, pod ním vydrží i venku všechny dárečky.

 

Vánoční stromeček ani gravitace nezastaví

 

Pokud řešíte nedostatek místa a zároveň máte rádi netradiční řešení, pak tento vánoční stromeček vás zcela jistě dostane. Stačí jej totiž zavěsit ke stropu a nejlépe hlavou dolů. Nejen, že vám zůstane dostatek prostoru na zemi, navíc můžete v úrovni očí zavěsit mnohem více ozdob, nebo se nebát použít oblíbené křehké ozdoby či vzácné po babičce. V této výšce totiž nehrozí žádné náhodné převrhnutí stromečku dětmi či domácími mazlíčky a také se pod něj pohodlně vejdou všechny dárky. Stromeček „naopak“ můžete zavěsit klidně klasický, a to tak, že bude viset vzhůru nohama, nebo tradičně špičkou vzhůru. Koupit můžete i speciální stromečky určené přímo k zavěšení na strop a s potřebným kotvením do zdi. Navíc, ač vás to možná překvapí, není vánoční stromeček zavěšený u stropu žádnou novinkou. Zavěšovali jej tak už naši předci, a přesně ze stejného důvodu – aby v malých chalupách o jedné místnosti nezabíral místo.

 

Vánoční stromeček a nápad je tu!

 

Proč se trápit s jehličím všude po bytě, nebo složitým zdobením stromečku a neoblíbeným odstrojováním. Dopřejte svému interiéru kousek vtipu a dejte šanci neotřelým nápadům! Vánoční stromeček plný světel snadno vykouzlíte na své stěně pomocí světelného řetězu a hřebíčků. Na zeď si nenápadně namalujte tvar, jaký bude váš originální stromeček mít a pak jen natlučte hřebíky do siluety stromečku a omotejte kolem nich vánoční světýlka. Vánoční stromeček je jednoduše připraven – stačí jen rozsvítit – a o kouzelnou atmosféru vánoc nemusíte mít strach.

Názory

Přidat názor