Blog bydlení

Když se řekne retro nábytek....

Většina lidí se při představě retro stylu s lehkým úsměvem na rtech zasní, někdo se možná ušklíbne a další začne se zaujetím přemýšlet, jestli to není přesně to, co jeho bydlení potřebuje. I když ve svém názvu retro styl obsahuje dávno prožitý čas, ve skutečnosti jsou retro výrobky plné života, originality i jednoduché, všeříkající krásy. Pojďte s námi odhalit kouzlo starých časů v moderním pojetí.

 

Retro nábytek napříč generacemi

 

Není to zase až tak dávno, kdy jsme jej ve svých obývácích, ložnicích a předsíních hýčkali jako poklad, který měl sice i na vlas stejný každý druhý soused přes ulici, přesto byl ale náš, a činil domov domovem. Slastně a toužebně jsme listovali zahraničními katalogy a snili, že se také jednoho dne vymaníme z toho uniformovaného stylu. Je tedy vlastně záhadou, proč retro styl nyní zažívá tak veliký zájem a rozmach. U mnohých z nás zcela jistě vyvolává příjemnou vzpomínku na dětství, laskavou náruč prarodičů i vůni poctivé práce a materiálů, které vydržely mnohé dovádění a stále vypadaly jako nové. Retro styl však oslovuje i mladé generace. Proč? Protože je zkrátka odlišný, jde si svou cestou a vyčnívá z řady. Osloví nás svou jednoduchou elegancí, která se nevnucuje a musí se zkrátka prožít. Možná právě proto toužíte po nějakém tom kousku i vy.

 

Retro styl, to jsou jednoduché tvary a jemné barvy

 

Linie nábytku v retro stylu jsou rafinovaně jednoduché, přesto absolutně nepřehlédnutelné a především plně funkční. Velkou předností je pak vkusné souznění barev, které vás uchvátí svou lehkostí, přitom však výraznou stopou v interiéru. Jemné pastelové tóny růžové a modré působí až lehce infantilně, vždy jsou však použity v té správné míře a v kombinaci s poctivým dřevem získávají na novém rozměru, který zkrátka budete chtít mít doma. Typická barva, která rozhodně v tomto stylu nechybí je písková, žlutá a oranžová – ovšem v umírněných zemitých tónech.

 

Retro nábytek – historie s pohodlím moderní doby

 

Možná vás napadá, že nábytek v retro designu bude také doslova retro nepohodlný. Je pravdou, že v době jeho rozmachu si naši rodiče či prarodiče příliš pohodlně neposeděli, ani nepoleželi – tedy alespoň v porovnání s dnešním pohodlí v našem slova smyslu. Ovšem, designeři samozřejmě myslí především na náš komfort a tak vás mile překvapí, jak jsou židle, křesílka či pohovky tak příjemné, že se vám ani nebude chtít vstát, o postelích ani nemluvě. S retro nábytkem si tak domů přinesete kouzelnou nostalgickou atmosféru pro tělo i mysl.

 

A samozřejmě, že s tématem retro stylu nekončíme, pokračování naleznete v článku „Když se řekne retro styl, vy už budete vědět, o čem je řeč...“

Názory

Přidat názor