Blog bydlení

Komfortní srubová chata snů

Láká vás netradiční a stylové bydlení na pohled z ulice i uvnitř v interiéru? Možná si pohráváte s myšlenkou postavit si srubový dům, ale nechce se vám zároveň opouštět pohodlí panelákového bytu nebo nemáte tolik volných finančních prostředků. Pokud však zároveň máte zahradu či pozemek, na které hledáte šikovné řešení jak je neopouštět s každým západem slunce a kde byste rádi trávili nejen prodloužené víkendy, ale klidně i dovolenou – srubová chata či chatka je skvělým řešením!

 

Srubová chatka je nadčasová

 

A hodí se doslova na každou zahradu, stavebnímu povolení se však v závislosti na velikosti srubové chalupy ani chaty nevyhnete. Získáte však perfektního parťáka pro pobyt na své vlastní zahradě a všechny volné dny můžete trávit v příjemném prostředí a váš  srub se o vás bez obav postará. Nemění svůj vzhled a i za několik desítek let bude stále vypadat jako nový, zub času totiž srubům na kráse jedině přidává. Pro interiér srubu to pak platí dvojnásob – dřevo v interiéru je žádané po staletí a o své místo na výsluní jen tak nepřijde. Nepodléhá ani módním vlnám a když nějaké přijdou, nikdy předešlou vlnu inspirace nesemelou. Váš interiér bude vždy vypadat IN, ať už to bude v miniaturní srubové chatce jen tak tak na přespání nebo v přepychové chatě, která s klidem pohostí rodinou oslavu či partu přátel.

 

Rekreační srubová chata od A do Z

 

Od výstavby, po zařízení interiéru až po uživatelský komfort po celý rok, to je dokonale propracovaná srubová chata, která si nic nezadá se skutečným rodinným domem. Technologie na její výstavbu je naprosto shodná, jen velikostí je srubová chatka menší, zato však často doplněná o prostornou a stylovou terasu, která se do hor či prostorné zahrady náramně hodí. Je úplně jedno jestli si přejete jen menší srubovou chatku nebo prostornou chatu či chalupu, specializované firmy vám srub postaví doslova na míru vašim požadavkům. Ať už modelovou chatku nebo  upravenou dle vašich potřeb, vám skutečně dodají buď jako hrubou stavbu nebo dokonce zcela kompletní na klíč. Výjimkou není ani výstavba srubu svépomocí, zde je však potřeba pořádná dávka řemeslné zručnosti a znalostí z oboru.

 

Celoroční pohodlí s vůní dřeva

 

Srubová chata či chatka vás nadchne dokonalým spojením s přírodou. Svým vzhledem, ale především zdravým klimatem uvnitř. Nejen, že dřevo dokáže krásné provonět interiér, ale také zatočí s různými pachy například z vaření či cigaretovým kouřem a především udržuje dokonalé klima v místnosti bez nutnosti používání zvlhčovačů nebo čističek vzduchu. Ve srubu se tak skvěle dýchá všem obyvatelům, alergikům a astmatikům pak obzvláště. Díky skvělým izolačním vlastnostem dřeva svůj srub snadno a rychle vyhřejete v zimě, v létě pak naopak dřevo dokonale udrží horko venku a vy ve vašem srubu budete mít příjemný chládek.

 

Velkou výhodou při realizaci menších srubových chatek je možnost jejich ukotvení na zemní vruty, což oceníte na nerovném povrchu i ve svahu a především v případě, že nechcete budovat základy.

 

Názory

Přidat názor