Blog bydlení

Komoda – víc než jen prádelník

Milujete systém a řád, nesnášíte složité hledání ponožek, natož pak spodního prádla, a milujete snadný přístup ke svému oblečení? Pak komoda je tím pravým kouskem nábytku, který doma rozhodně musíte mít.

 

Komoda v sobě ukrývá několik předností

 

Kde se vzala tu se vzala, komoda rozličných tvarů i provedení je tu. Ať už s nádechem historie ve skutečném starožitném kousku, nebo perfektní a dokonalá imitace dávných dob, komodu si můžete vybrat nejen z rozličných tvarů, výšek a velikostí, ale také druhů použitých materiálů, nožek, kování a především neodmyslitelných čistých linií práce mistra řezbáře. Pak v tomto zpracování už komoda není jen pouhým sběračem šatstva, ale především jedinečným solitérem kamkoli ji postavíte. Své místo si najde ve vašem interiéru, ať už je zařízen v jakémkoli stylu. Moderní jednoduché linie, provensálský či retro styl a klidně i závan exotických dálek, to vše zvládne jediný kus nábytku. Uspokojí každého – ať už toužíte po šuplících menších či větších, vybrat si můžete jejich počet i způsob otevírání, s pomocí úchytů či stylově bez nich. Pokud se nemůžete rozhodnout zda jsou šuplíky přesně to pravé a jediné po čem toužíte, zvolit můžete i variantu dělenou – větší část komody tvoří šuplíky, menší část otevírací dvířka, která však pro nezasvěcené vypadají stále jako šuplík, jen trochu větší.

 

Komoda je přímo ideální do dětského pokoje

 

Kdo má malé miminko a má komodu, zcela jistě s tímto tvrzením bude souhlasit. Komoda je přímo balzám na duši, jak zorganizovat nepřeberné množství bodyček, bryndáčků, plínek a dalších pomůcek pro blaho našich nejmenších. Bez zbytečného hledání tak máte vše přímo po ruce, stačí si jen otevřít šuplík a vylovit to, co zrovna potřebujete. Komoda tak šetří místo a zároveň udržuje dokonalý pořádek. V dětském pokoji je pak dobrým řešením, pokud si přímo na komodu připevníte přebalovací pultík, a nad stresem z plačícího miminka při přebalování máte vyhráno. Časem, jak dítko roste, jen budete postupně obměňovat obsah šuplíků a z komody se tak postupem času stane oáza pořádku v oblečení i hračkách vašich dětí. A ještě si v ní budou moci udělat tajné skrýše pro své poklady.

 

Své uplatnění najde nejen v ložnici, ale i v obývacím pokoji či předsíni

 

Nejen, že jeden šuplík může být na ponožky, další na trička a třetí třeba na mikiny, navíc můžete pomocí chytrých organizérů rozdělit i samotné šuplíky na menší plochy, což oceníte především u drobnějšího prádla, ale také drobností a šperků. V obývacím pokoji často působí právě jako designová tečka celkové atmosféry. Uvnitř však schováte plédy, polštáře či časopisy, zkrátka vše, co toužíte mít po ruce. V předsíni pak v početnější rodině komoda najde své uplatnění především v zimě, kdy dokonale uspořádá všechny čepice, šály i rukavice a ještě zbude spousta místa na přezůvky či venčící potřeby pro pejska.

 

A komoda se nebojí, postavit se i do rohu! Proto neváhejte využít každý kout a vyberte si třeba noblesní rohovou variantu.

Názory

Přidat názor