Blog bydlení

Koupelna spojená s toaletou – důmyslné či zrádné řešení?

Pro někoho vzácné ranní a večerní chvilky soukromí, pro druhého nezbytnost, kterou je nutno vykonat co nejrychleji a bez zbytečného zdržování. Ranní hygiena i nutná návštěva toalety je pro každého z nás něčím jiným – může být relaxací stejně jako rutinou a tomu také podléhá celkový koncept našich koupelen. Stojíte-li právě před myšlenkou či rozhodnutím, zda své koupelně a toaletě zachovat jejich vlastní tvář a dávku soukromí, nebo přemýšlíte nad jejich propojením, rozhodně čtěte dál. Dozvíte se klady i zápory spojení i zachování identity a poslání jednotlivých místností a také pár triků, kterými spojenou koupelnu můžete vylepšit.

 

Co vše je třeba vzít v případě spojení v úvahu?

 

Možná se budete divit, ale pár důležitých faktorů se najde a rozhodně to není jen výsledný design takovéto oázy naší očisty. Líbí-li se vám koupelna spojená s toaletou, zamyslete se zejména nad tím, kolik vás takovouto koupelnu bude sdílet. Pokud je vás doma jako hub po dešti, představte si, jak dlouho se díky tomuto spojení nebudou moci jednotliví členové dostat třeba hned po ránu k záchodové míse. Nedůstojné a nezdravé přešlapování přede dveřmi koupelny, ve které se na desítky minut zavře váš vlastní potomek, pak rozhodně nepřidá na vaší ranní pohodě. Vše je samozřejmě o toleranci a máte-li ještě jednu koupelnu v záloze, pak je problém vyřešen.

 

Přednosti propojené koupelny s WC

 

Hlavním kladem je bezesporu fakt, že takovýmto „manželstvím“ získáte cenný prostor navíc, což oceníte zejména v miniaturních panelákových koupelnách, ale také ve starých rodinných vilkách či domech, kde se leckdy ani na samotnou toaletu nemyslelo a její pozdější vybudování bylo, co se týká rozměrů, přinejmenším zoufalé. Probouráním zdi rozdělující tyto dvě místnosti tak získáte nejen místo navíc, ale také vzdušný a světlejší prostor, do kterého se vám rázem vejde třeba i vana. Stísněnost a ponurost tak vystřídá nový svěží vítr, který dodá vašemu bydlení nový rozměr.

 

Vyšperkované designové spojení umí myslet i na vaše soukromí

 

Zvítězí-li u vás varianta koupelny a WC v jednotném a propojeném duchu, ani tak nemusíte přijít o vlastní soukromí. Samotná toaleta se dá rafinovaně a esteticky velmi zajímavě oddělit od zbytku koupelny – přesto s ní zůstane ve spojení. Není totiž výjimkou, že takovýto prostor elegantně oddělíte posuvnými dveřmi – ovšem vybrané s citem a s vysokou designérskou hodnotou a rázem má každý, kdo po ní zatouží, svou malou místnůstku jen sám pro sebe. Dalším velice zajímavým řešením je oddělení záchodu od koupelny pomoci vybudované příčky, která je přesně tak akorát vysoká, aby poskytla soukromí a zároveň nepůsobila rušivým dojmem a ani neubrala nic ze vzdušnosti celé koupelny.

Názory

Přidat názor