Blog bydlení

Koupelna u ložnice? Chytré i praktické

Koupelna je nejen místem očisty těla, ale také duše. Ráno po probuzení je místem pro nabrání prvních sil a zkrášlení těla, večer zase oázou, kde můžeme smýt všechny útrapy celého dne. Pokud tedy máte tu možnost – a budou to spíše rodinné domy či netypická městská zástavba – rozhodně myslete sobecky. Buďte přejícní ke svému pohodlí, a vybudujte si vedle ložnice svou vlastní koupelnu. Její výhody vám rozhodně učarují.......
 

Konec rannímu přešlapování u dveří koupelny
 

Pokud jste dva, ještě se rádi romanticky přitulíte u jednoho umyvadla při čištění zubů, a gentlemansky uvolníte svižně toaletu. Když se však vaše řady rozrostou a přijdou malá neposedná dítka, rozhodně budete vy ti poslední v řadě a nervózně budete přešlapovat a sledovat hodinky. Pokud to tedy proporce vašeho obydlí umožňují, neváhejte a rozhodně si vybudujte u své ložnice svou vlastní soukromou koupelnu s toaletou.
 

Získáte pravé soukromí
 

Výhody spojené ložnice s koupelnou jsou více než příjemné. Ráno ještě malátní nemusíte chodit nikam daleko, postačí pár kroků a už pracujete na svém dokonalém zkrášlení. Naopak večer, kdy uložíte děti, vám už nic nestojí v cestě vykouzlit si romantickou atmosféru, svíčky, lahvinku i vonnou koupel, po které se nenápadně a ničím nerušeni přesunete do své ložnice. V případě návštěv a oslav vám nikdo nešmejdí ve vaší koupelně a rozhodně se nemusíte bát upatlaných umyvadel a věčně špinavých ručníků od svých malých ratolestí. Tím samozřejmě nenabádáme, aby jste v druhé společné koupelně nechali vše žít svým životem :). Rozšíříte jen svou relaxační a klidovou zónu o koupelnu :)


Spojená či oddělená?
 

Při budování koupelny u ložnice můžete zvolit variantu stavebně pevně oddělenou místnost, do které pohodlně vejdete z ložnice dveřmi. Druhou - stylovou a v našich končinách netradiční - variantou je spojená koupelna s ložnicí bez dělících příček. Postavit si vanu na nožkách pár metrů od lůžka rozhodně nebude nudné ani jednotvárné. Vždy však myslete na vlhkost, a zvolte výkonné a funkční odvětrávání, tak aby klima v místnosti bylo nejen příjemné, ale hlavně zdravé a neobjevila se plíseň.
 
Pokud toužíte po originalitě i romantice, pak spojená koupelna s ložnicí oddělená elegantním a vzdušným prosklením rozhodně navodí tu správnou večerní atmosféru.

 

Názory

Přidat názor