Blog bydlení

Kožená sedací souprava je luxus s výhodami

Když se řekne kožená sedací souprava, mnoho lidí si představí cenu nad rámec svých možností a zastaralý názor, že kůže zrovna nevoní a letní posezení připomíná koupel ve vlastním potu. Sedací souprava z kůže je však nejen elegantní kousek, který povznese atmosféru vašeho obývacího pokoje do výšin pohodlí a trendy bydlení, ale také posezení plné kladů. Kdo totiž jednou zkusil kouzlo kožené soupravy, už nikdy nechce jinou.

 

Kožená souprava vychází z přírody

 

A kůže tak, stejně jako dřevo, evokuje pocit tepla. I když je kožená pohovka nadmíru pohodlná, posezení na ní je však pocitově spíše studenější - než si tedy své místečko zahřejete. Pokud se nechcete vzdát komfortu, stačí v chladných měsících zakoupit některý z elegantních přehozů a zavrtat se tak do své kožené soupravy bez omezení. Přehozy pak oceníte i v létě, snadno vám pomohou zabojovat proti zvýšenému potivému efektu při kontaktu kůže + kůže.

 

Vybírejte opravdovou kvalitu a skutečnou kůži

 

Možná vás nadchne reklamní leták, který láká k nákupu kožené soupravy za výhodnou cenu. Mějte se však na pozoru. Pokud chcete opravdu zažít jedinečný zážitek plný pohodlí, ověřte si skutečný původ materiálu sedací soupravy a žádejte potvrzení o tom, že se jedná o skutečnou kůži. Levné imitace možná vyjdou výhodněji a na první pohled jsou k nerozeznání od pravé kůže, rozdíl však poznáte už po pár týdnech používání. Přípravky pro péči o koženou soupravu pak téměř vždy prodává ten, kdo vám nabízí i samotnou soupravu a doporučí vám i konkrétní značku. Pokud u prodejce hledáte tyto pomocníky marně, rozhodně zbystřete.

 

Správná péče kožené pohovce svědčí a prodlouží její krásu

 

Vstupní investice se vám tak vlastně vyplatí. Kožená souprava je totiž vysoce odolná a zub času je na ni krátký. Hned po zakoupení však o ni musíte začít náležitě pečovat, ale nebojte se, nečeká vás žádná dřina. Stačí si při nákupu zakoupit vhodnou impregnaci a koženou sedačku s ní dle návodu ošetřit. Pak už stačí tuto proceduru opakovat jednou ročně a máte vystaráno.

Ve srovnání s ostatními materiály se kožená sedačka snadno čistí a zbavuje špíny, prachu i nehod v podobě rozlitých tekutin. Jednoduše stačí koženou soupravu ihned otřít a především vysušit do sucha. Stejně jako ostatní materiály i kůže je náchylná k ostrým předmětům, ale žádné ušmudlání či blednutí ji nehrozí. Navíc se kůže snadno opravuje pomocí speciální techniky „scelení“. Každý materiál se časem „vytahá“ u kožené sedačky to není výjimkou. Tomuto nechtěnému efektu snadno předejdete, když budete všechny její sedáky používat pokud možno rovnoměrně.

 

Kožená sedací souprava se nestane lapačem prachu a nečistot tak jako textilní potahy pohovek a posezení na ní je tak nejen pohodlnější, ale také zdravější a hygieničtější.

Inspirujte se dále zde

Názory

Přidat názor