Blog bydlení

Krbová vložka – stylový návrat do pohádky

I ten největší milovník zimy a zimních radovánek se v době kruté vlády paní Zimy rád ve svém příbytku zahřeje a bez obav - a několika vrstev oblečení a hrubých ponožek - vyčká vyúčtování topné sezóny. Pociťte na svou vlastní kůži pořekadlo o teple rodinného krbu, a získejte nepřehlédnutelnou dominantu vašeho interiéru, která vám navíc ušetří nemalé finanční prostředky za topnou sezónu.

 

Krbová vložka, to je doslova splněný sen

 

Především sen o dokonalém a skutečně hřejivém teplu, které nic nenahradí. Topení dřevem je opravdu mnohem výhřevnější než kterékoli jiné vytápění, především z hlediska pocitového. Nemalým bonusem je příjemná vůně hořícího dřeva a také jeho příjemný a uklidňující praskot. Nikdo pak nepřehlédne ohnivý menuet skotačivých plamínků, který povznese nejeden zimní večer v netradiční zážitek, samozřejmě nejlépe ve dvou. Síla skutečného ohně sdružuje rodinu, uklidní upracovanou mysl a smutek odnese v zapomnění. Teplo si můžete dopřávat bez výčitek, topení dřevem patří stále mezi nejlevnější formy vytápění. A co je v případě moderního bydlení nejdůležitější – s pomocí krbové vložky si vybudujete úchvatný designový skvost – krb vašich snů.

 

Bezpečná plamenná „šou“ u vás doma

 

A navíc plná výhod. Krb vybudovaný díky krbové vložce bezpečně udrží ohnivý tanec za elegantně a moderně zpracovanými žáruvzdornými skleněnými dvířky a sníží možnost zakouření či prašnosti oproti otevřenému krbu. Zároveň šetří náklady na otop a přitom však zvyšuje účinnost spalování. Třemi slovy řečeno – teplo bez kompromisů. Krbová vložka s teplovodním výměníkem si dokonale rozumí i s vašim stávajícím elektrickým či plynovým kotlem a chytře je tak můžete vzájemně propojit a vzájemně je mezi sebou dle vašich potřeb střídat. Samozřejmostí je pak její napojení na radiátory či bojler.

 

Krbová vložka umožní i nemožné

 

Krbová vložka je vlastně jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Je právě tím nejdůležitějším článkem, který vám zabezpečí teplo, díky ní si však můžete vybudovat ve svém příbytku v podstatě jakýkoli krb. Postačí vám k tomu zkušený a spolehlivý mistr kamnář, který vám postaví krb dle nejnovějších trendů, podle na míru vytvořených nápadů designera či designového studia, ale klidně i vašich vlastních smělých plánů. Záleží tak jen a jen na vaši fantazii, přáních a snech, a ve vašem obývacím pokoji se tak může jako klenot a srdce domova pyšnit krb jako z pohádky. Inspirovat se můžete nechat například neotřelými nápady prosklených krbových vložek ze tří stran, s ohýbaným sklem, ale také zvolit krbové vložky s průhledovým prosklením a krbem tak například originálně předělit místnost. Tančící plamínky tak budete moci pozorovat hned ze dvou místností najednou.  

Názory

Přidat názor