Blog bydlení

Kusový koberec dokáže divy

Co si budeme nalhávat, koberce jsou dnes na ústupu. Svou slávu zažívaly v dobách dávno minulých, v současnosti jsou vytlačovány levnějším - a pro mnohé praktičtějším - řešením v podobě plovoucí podlahy, linolea či dlažby. Pokud však patříte mezi ty, kteří výhody koberce nechtějí úplně vytlačit ze svého života, nebo hledáte kompromis, pestrá nabídka moderních kusových koberců je pro vás přesně to pravé.

 

Kusový koberec nenápadný i výrazný

 

A záleží jen na vaší volbě. Kusový koberec se dokonale zhostí role jen a pouze pomocníka v boji se studenou podlahou a dokonale zahřeje vaše věčně promrzlé nohy, nebo se také – bez bázně a hany – stane pomyslnou třešničkou na dortu vašeho obývacího pokoje, haly či ložnice. Díky opravdu pestré nabídce si můžete kusový koberec pořídit jako skutečný a jedinečný interiérový klenot, který nezůstane nepovšimnut. Pokud si například ladíte svůj interiér do neutrálních barevných tónů, výrazný až provokativně zvolený kusový koberec se může stát tím, co dodá místnosti punc originality. Nemusíte se ani spokojit s klasickým čtvercovým, obdélníkovým, oválným či kulatým tvarem, ale klidně popusťte uzdu své fantazii a vyberte si kusový koberec neobvyklých tvarů i motivů.

 

Kusový koberec do každé místnosti

 

Kusový koberec do obývacího pokoje nejvíce oceníte pod konferenčním stolkem, ale i volně v prostoru – obzvláště máte-li doma neposedné dětské nožky, které si tak budou bezpečně a v teple hrát, zatímco vy budete odpočívat třeba u televize. Kusový koberec je tak báječným pomocníkem v rodině s dětmi a v dětském pokoji dokouzlí atmosféru dětského světa. Na výběr máte z motivů nejrůznějších dětských hrdinů a postaviček, skákacích panáků či hry člověče nezlob se a na své si přijdou i malí milovníci autíček – koberec v podobě parkoviště či silnice bude pro ně jistě to pravé.

V hale pak kusový koberec zpříjemní obouvání i vyzouvání a dotvoří dokonalé místo pro uvítání návštěv, i váš příchod z práce. V ložnici u vašeho lůžka zpříjemní vstávání do chladného rána a i v kuchyni, která si spíše říká o dlažbu či linoleum, zahřeje vaše nohy při vaření.

 

Kusový koberec – variabilita ve dvou slovech

 

Můžete je přilepit, nebo jen jednoduše položit. Co je jisté je, že si vaše nohy budou libovat, obzvláště bydlíte-li třeba v přízemí či chladném bytě. Můžete jej snadno přestěhovat z místnosti do místnosti, bez potíží jej můžete prostřídat, když vás už omrzí a schovaný ve skříni či na půdě si tak vyčká na svou novou příležitost. I když na sobě koncentruje prach, chlupy zvířecích miláčků či nejrůznější drobky – paradoxně tak ulehčuje úklid vašeho obydlí. Právě tím, že se tyto nečistoty koncentrují na koberci je snadněji a rychleji odstraníte – nemusíte uklízet a udržovat čistou celou místnost. Navíc pokud si pořídíte robotický vysavač, perfektně uklizeno máte za pár minut.

 

S kusovým kobercem zkrátka nemůžete šlápnout vedle :)

Názory

Přidat názor