Blog bydlení

Květinám v interiéru sluší pohodlné posezení

A pokud si bez květin nedokážete své bydlení představit, rozhodně vám doma nesmí chybět stylový, vtipný nebo snad elegantní květinový stolek. Ať už máte radost rozdávajících květin plnou náruč nebo si vystačíte jen s pár kousky živého zeleného aranžmá, věřte, že květinové stolky dokáží divy.

 

Květinové aranžmá ve vlastní režii

 

Jste-li známí tím, že květiny jsou vaší vášní, jistě si je nejen sami kupujete, pěstujete a hýčkáte, ale také dostáváte jako dárek či milou pozornost. Parapet je jim už těsný a tak možná přemýšlíte, kam s nimi. Květinové zákoutí si můžete vykouzlit i s pomocí nepoužívaných židlí či konferenčních stolků, ale také nápaditě s pomocí starého žebříku a pár poliček. Pokud máte židlí více typů či různých výšek, můžete s jejich pomocí vykouzlit dokonalé aranžmá plné uklidňující zelené barvy a kvetoucí vůně. Stačí oblíbené květiny rozmístit dle jejich potřeby slunečních paprsků a máte hotovo. V případě využití žebříku pak získáte vskutku stylový designový prvek. Na postavený žebřík vám jistě ochotně manžel „kutil“ připevní poličky a vy jen vyvezete své milované květiny do příslušných žebříkových pater.

 

Vsaďte na propracované květinové stolky 

 

Není snad styl, ve kterém byste si nemohli moderní, nadčasový i retro květinový stolek pořídit. Na výběr máte nespočet ověřených materiálů od tradičního dřeva, přes umělecké kování, slušivou nerez až po kombinace s netypickým sklem, v jehož případě se využívá i závěsný efekt skleněných váz. Květinové stolky si můžete nechat vyrobit i přesně na míru,  dokonce jako celou květinovou stěnu doslova od stropu až po podlahu.

 

Květinový systém není jenom pro parádu

 

Květinové stolky a systémy bezesporu řeší otázku, kam s velkým množstvím květin, které dokáží odbourat stres, potěšit oko a zklidnit mysl. Nejsou to však jen jakési věšáky na květiny, ale v interiéru plní důležitou úlohu – dokáží jej totiž neskutečně přirozeně a přitom tak poutavě ozvláštnit a dodat mu skutečný punc originality. Díky květinám nikdy nevypadá interiér stále stejně – rostlinky kvetou, odkvétají, rostou nebo je naopak můžete sestřihnout – zkrátka, díky nim si domů vnesete skutečný život. A dokáží plnit i další důležitou roli. Nejen, že mohou být i skvělými lapači prachu a nezdravých výparů či nečistot z ovzduší, ale v případě květinových stěn se rády ujmou i role optického předělu místnosti a jeho rozdělení na více funkčních zón. 

 

Názory

Přidat názor