Blog bydlení

Léto – čas koupání i ideální doba pro čištění koberců!

Prázdniny, doba dovolených, sladkého lenošení, odpočinku a nic nedělání je také tím nejlepším okamžikem pro oživení vašich koberců. Dopřejte i tomu svému koberci, kromě pravidelného vysávání, pořádné vyčištění, které mu vrátí vůni, zašlou slávu i lesk! A vybrat si můžete rovnou ze tří způsobů – mokré, suché či strojové!

 

Mokré čištění – řešení za pár korun

 

Mokré čištění koberců patří mezi osvědčenou letitou klasiku, jak efektivně a levně oživit koberce a zbavit je tak nečistot a prachu. Na trhu je mnoho výrobků a přípravků, ze kterých můžete vybírat. Vždy je lepší vsadit na prostředky tvořící hustou pěnu, díky které předejdete promáčení koberce a jeho zatuchnutí. Pozor si dejte v případě mokrého čištění na fakt, jaká je pod kobercem podlaha. V případě dřevěné podlahy totiž hrozí, že vlivem vyšší vlhkosti může začít plesnivět. Poškození vláken hrozí u perského koberce či koberce z vlny, proto u nich raději použijte jinou formu čištění.

 

Suché čištění – ideální i pro náchylnější materiály

 

Velkou předností suchého čištění koberců je také fakt, že koberec můžete po dokončení začít ihned používat. Nepoužívá se k němu voda a tak nemusíte čekat na zdlouhavé sušení. Zašlý lesk koberci vrátíte díky suché pěně, která dokáže absorbovat nečistoty, prach a dokonce i mastnotu a přitom neničí vlákna koberce a to ani u koberců z přírodních materiálů. Po nanesení pěny stačí koberec pořádně vyluxovat a máte hotovo!

 

Strojové čištění aneb svěřte se do rukou odborníků

 

I když vás to bude stát krapet víc, jisté je, že svěříte-li své koberce odborníkům, ušetříte si nejen čas, námahu, ale také zklamání. To v případě, že by se vám jako amatérům mohlo stát, že se vyčištění koberce nepovede, což u odborné firmy nehrozí. Koberec vyčištěný strojově tak bude zářit jako nový za pár desítek minut a vy si mezitím v klidu můžete vypít svou oblíbenou kávu. Navíc efektivita strojového čištění je u zákazníků velmi oblíbená, protože výsledky jsou skutečně velkolepé.

Názory

Přidat názor