Blog bydlení

Léto se blíží, vybavte se chládek rozdávající klimatizací!

I když se na letní dny všichni těšíme, známé pořekadlo o tom, že čeho je moc toho je příliš, nám po pár parných dnech brzy vyskočí na rty. Ano, pořádných tropických dní přibývá a tak je potřeba pořádně se na ně připravit - a klimatizace je rozhodně skvělé řešení!

 

Vlny veder se už nebudete muset bát

 

Díky klimatizaci získáte to správné klima ve svém interiéru a bude se vám lépe nejen odpočívat, pracovat, ale také spát. Klimatizace se postará o dokonalé temperování vašeho domova na požadovanou teplotu, a i když bude venku horko a parno, vy si budete užívat klimatizovanou místnost. Oproti větrákům, které navíc docela často spíše překáží, je klimatizace mnohem více účinná a především skutečně snižuje teplotu o několik stupňů – větrák spíše vytváří průvan a svým provozem teplotu dokáže i lehce zvýšit. I nástup účinku je v podstatě okamžitý a vy si tak příjemné ochlazení můžete dopřát prakticky okamžitě.

 

Celoroční komfort a dokonce i zdravý vzduch

 

Pokud budete navíc klimatizace používat – jako každou věc – s rozumem, a nebudete překračovat rozdíl mezi vnější a vnitřní teplotou o doporučovaných 6°C, pak vám nejenže nehrozí bolest šíje ani typické nachlazení z klimatizace, ale navíc díky ní získáte zdravější prostředí. Klimatizace totiž kromě možnosti ochlazování a leckdy i funkce přitápění v chladnějších dnech roku, také umí výrazně odvlhčit a vysušit interiér, což oceníte obzvláště máte-li problém s vyšší vlhkostí, ať už celoroční či během chladnějších měsíců. Tvoření plísní a množení nejrůznějších virů, bakterií a hub má tak s klimatizací vystavenou stopku. Díky filtrům, které fungují jako čističky vzduchu dokáží odstranit nejen prach, ale i pyl a vám se tak doma – jednoduše řečeno – lépe žije.

 

Klimatizace pro každého

 

Nadchla vás myšlenka pořídit si klimatizaci? Z široké nabídky si můžete vybrat nejen různý design a velikost, ale především výkon a kapacitu, s ohledem na podlahovou plochu vašeho bytu či místností, které chcete udržet i v létě v dobré a chladné kondici. Mobilní klimatizace fungují jednoduše a nepotřebujete podstupovat ani žádné stavební úpravy. Jednoduše hadici odvádějící horký vzduch prostrčíte oknem a je to. Navíc mobilní klimatizaci můžete přenášet z místnosti do místnosti nebo si ji klidně přibalit s sebou na chalupu. Nástěnné klimatizace vynikají estetickou stránkou a pokud si vyberete variantu jen s vnitřní jednotkou, nemusíte se bát ani žádných stavebních úprav. Pokud toužíte po skutečně výkonné klimatizaci, pak vsaďte na klimatizační jednotky Split, které se skládají ze dvou částí. Vnitřní, umístěné v místnosti a vnější části, kterou upevníte na fasádu domu, střechu či balkón a díky níž bude interiérový provoz klimatizace naprosto bezhlučný.

Názory

Přidat názor